Sterilizarea si dezinfectarea instrumentelor – tot ce trebuie sa stii

Sterilizarea In calitate de tehnician, este de datoria ta sa dezinfectezi si sa sterilizezi totalitate ustensilelor pe care le folosesti. Nu poti risca sa raspandesti tot felul de bacterii atunci cand creezi povesti pe unghiile clientelor. Iti recomand sa ai grija de igiena ustensilelor tale de fiecare data, inainte de a le pune in contact cu unghiile clientelor tale.

Pasi de urmat pentru o dezinfectare corecta

In primul rand, ne vom axa pe produsele metalice. In cazul lor, trebuie sa indepartezi murdaria vizibila de pe anumite suprafete. In acest fel, inlaturi si o parte dintre fungii, bacteriile si virusurile existente pe ele. Urmeaza apoi procesul de sterilizare propriu zisa care presupune scufundarea instrumentelor intr-o solutie dezinfectanta si lasarea acestora acolo tip de 15 minute. In acest fel, sunt ucisi toti germenii si agentii patogeni, iar instrumentul va putea fi folosit in siguranta pentru urmatoarea clienta.

Totusi, pentru a intelege mai bine cum trebuie realizat acest proces, iti voi schita totalitatea etapelor.

1.Foloseste o periuta si sapun lichid pentru a indeparta reziduurile ramase pe suprafata ustensilelor.

2.Spala instrumentele sub jet de apa calda, apoi usuca-le cu ajutorul unor servetele absorbante.

  1. 3. Intr-un vas de dimensiune mare adauga dezinfectantul antifungic si antibacterian. Acesta trebuie sa fie neaparat aprobat de catre Agentia pentru Protectia Mediului. Apoi adauga instrumentele si lasa dezinfectantul sa actioneze asupra lor timp de 15 minute.
  2. Dupa ce timpul de actiune a trecut, scoate instrumentele din solutie si aseaza-le pe un prosop curat, dezinfectat si uscat pentru a se scurge apa complet.
  3. Nu uita de locul in care tii instrumentele! Daca acesta nu este sterilizat la randul sau, tot procesul anterior va fi in zadar.

Sterilizarea cu aer cald – o metoda extrem de eficienta

Daca vrei sa schimbi clasica metoda de sterilizare a ustensilelor tale, iti recomand sa incerci sterilizare cu aer cald sau cu pupinel, cum mai este denumita. Aceasta se realizeaza in etuva sau pupinel – la fel ca in cazul instrumentelor medicale.

Ordinul 1136/2017 spune ca este obligatoriu ca fiecare salon de manichiura sa detina un astfel de instrument de sterilizare. Cum se realizeaza totul? Ei bine, in interiorul pupinelului aerul atinge o temperatura de aproximativ 125 grade Celsius , iar presiunea este extrem de ridicata.

Lasand instrumentele in interiorul pupinelului timp de 40 de minute, agentii patogeni nocivi vor fi eliminati in totalitate. De ce? Pentru ca aerul cald, umed are o putere mult mai mare de penetrare a suprafelor infectate. Totodata, este o metoda extrem de eficienta pentru a steriliza capetele de freza – printre cele mai folosite instrumente intr-un salon de manichiura.

Urmeaza cursuri in domeniu pentru a oferi doar servicii de calitate!

Pe langa toate acest procese ce tin de sterilizate, iti recomand sa urmezi si anumite cursuri in domeniu pentru ca toata activitatea ta sa se desfasoare sub semnul profesionalismului. Recomandarea mea pentru tine este Nolia. De ce? Pentru ca Nolia este atat un magazin online cu produse pentru manichiura, cat si o academie renumita pentru cursurile de formare si perfectionare pe care le ofera. Vezi aici cursuri by Nolia si incepe-ti cariera de manichiurista cu dreptul!

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.