Providerul de internet din cosmos OneWeb va acoperi zona arctică până în 2020

OneWeb – o companie aeronautică ce are de gând să trimită internet din cosmos către zonele greu accesibile de pe Terra. Aceasta și-a anunțat astăzi planul de a furniza internet de mare viteză în zona Arctică până la finele anului acesta. Folosind sateliți sau mai bine zis mega constelații de sateliți, în viitor, cei de la OneWeb vor putea acoperi întreaga planetă cu internet gratis. Deocamdată, în stadiul proiectului actual, se poate rezuma la a oferi internet din cosmos doar pentru casele, bărcile, avioanele care sunt deasupra paralelei 60, latitudine nord.

OneWeb este una dintre multele companii care doresc să ofere internet printr-o rețea de sateliți aflată în cosmos. OneWeb are de gând să trimită inițial 650 de sateliți în cosmos care să transmită internet către terminale aflate pe Terra. Sateliții se vor afla pe orbita inferioară și deocamdată ținta companiei este acoperirea zonei Arctice, foarte greu accesibilă. 48% din această suprafață va fi acoperită cu semnal de la sateliții OneWeb până la finele acestui an, lucru care va ajuta destul de mult dezvoltarea economică a regiunii. „Conectivitatea este critică pentru dezvoltarea economiei moderne” spune senatoarea Lisa Murkowski (R-AK). „Pe măsură ce zona Arctică devine tot mai deschisă lumii, asigurarea conexiunii la internet va sigura o dezvoltare mai rapidă și mai sigură a regiunii” continuă aceasta.

Până acum, OneWeb a dus în cosmos 6 sateliți cu care a putut să ofere internet suficient de bun pentru ca cei de la sol să ruleze video la calitate HD. Latența internetului oferit prin această rețea de sateliți este de doar 40 ms. Alte companii precum SpaceX și Amazon sunt interesate de proiecte similare, cei de la Amazon au de gând să lanseze în cosmos o constelație de 3200 sateliți în timp ce SpaceX are planuri ceva mai mărețe, dorește să trimită în cosmos 12.000 de sateliți.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.