Puturile de apa de mare adancime – ce lucrari presupun acestea?

In diverse zone ale tarii, unde nu exista o infrastructura a instalatilor de apa, solutia optima este de a realiza puturi de mica sau de mare adancime. Este adevarat ca aceste lucrari sunt promise ca fiind calitative de majoritatea mesterilor din localitate. Intr-un final conteaza ceea ce este evident si se vede la suprafata.

In realitate, tehnicile sunt complexe, iar lucrarile implica aparatura specializata dedicata acelor foraje puturi de mare adancime. Pentru ca rezultatele sa fie pe masura asteptarilor este nevoie de serviciile unei echipe profesioniste cu experienta in domeniu. Emblema calitatii este identificata de calitatea apei, dar si de durata mare de functionare la standarde inalte.

Pentru ca apa sa fie fara impuritati, specialistii recomanda foraje pututri de mare adancime. Un punct de interes pentru publicul larg este Eco Drill. Aceasta firma asigura servicii profesionale, rezultatele fiind de necontestat datorita tehnicilor inovative aplicate si a aparaturii ce revolutioneaza lucrarile de tipul forajelor de mare adancime.

De ce nu se recomanda forajele de mica adancime efectuate de personal necalificat? Ei bine, un prim aspect pe care il poti lua in considerare este apa de o calitate ce lasa de dorit. Mai mult decat atat, panza freatica de mica adancime seaca in perioadele caniculare. Ceea ce inseamna ca circuitul  apei nu este asigurat tot timpul anului.

Foraje puturi de mare adancime – ce presupun serviciile Eco Drill?

In primul rand, echipa profesionista de la Eco Drill efectueaza doua tipuri de foraj mai putin intalnite in Romania datorita complexitatsi nu numai. Acestea sunt alese in functie de tipul de sol unde urmeaza sa se efectueze lucrarea.

Forajul rotativ cu circulatie de fluid

Acest sistem de foraj este unul inovativ utilizat cu precadere in occident. Tipul lucrarilor din aceasta categorie se preteaza in zonele cu soluri moi, unde litologia este alcatuita din argile, nisipuri, pietrisuri. Pentru o mai buna de imagine de ansamblu, acestea se intalnesc in special in zonele de campie ale tarii.

Forajul rotativ cu circulatie de fluid presupune stabilizarea gaurii cu noroi bentonitic. Tot in aceasta ordine de idei, prin aceata tehnica se elimina surplusul de pietrisuri si alte detrisuri.

Forajul uscat cu ciocan de fund

Tehnica este utilizata de catre specialistii Eco Drill pentru a strabate straturile cu roci dure de tipul marnelor, calcarelor sau a granitului. O caracteristica aparte a cestui tip de foraj este redata de posibilitatea de a observa in fiecare moment litologia si prezenta stratelor acvifere de mare adancime.

Desfasurarea lucrarilor este rezultatul unui proces complex, aparatura utilizata precum si tehnica sunt aspecte inovative pentru Romania. Este adevarat ca se poate extrage apa si prin metode alternative, dar acest lucru vine la pachet cu reducerea eficientei si a calitatii apei extrase.

Ca proces in sine, echipa Eco Drill utilizeaza tubulatura de otel pentru realizarea percutiei exacte. La finalul lucrarilor, tubulatura poate fi pastrata la cererea clientului sau poate fi inlocuita cu una din PVC in functie de bugetul disponibil al fiecaruia.

Ca o mentiune de final este recomandat sa te interesezi din timp cu privire la structura geologica a solului. Aceste informatii le poti afla de la primarie sau de la vecinii din zona care au ales deja sa beneficieze de servicii foraje puturi de mare adancime.

In ceea ce priveste costurile si ce implica serviciile Eco Drill, detalii amanuntite le gasesti pe pagina oficiala ecodrillforaje.ro. Echipa asigura consultata si tot ei iti vor face un calcul general cu privire la forajul putului de apa.

 

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.