Lucruri pe care trebuie sa le faci la inmormantare

Evenimente triste si pline de durere, inmormantarile, fie ca vrem, fie ca nu, fac parte din viata fiecaruia. Pe langa faptul ca trecerea in nefiinta a cuiva drag vine ca o lovitura puternica in suflet, trebuie sa fii tare, sa te aduni si sa te apuci de demersurile aferente.

Romanii tin la traditii si superstitii asa ca atunci cand iei parte la priveghere sau chiar la inmormantare, trebuie sa te conformezi cu acestea. In cele ce urmeaza iti voi prezenta cateva lucruri ce au devenit obiceiuri si traditii in cadrul unui astfel de eveniment trist.

Imbracamintea neagra

Acest lucru deja este realizat involuntar de catre tot cei care participa la preveghere sau inmormantare. De ce hainele negre? Ei bine, acest lucru tine de traditia crestinilor pentru ca exista numeroase alte religii ce nu impun o vestimentatie anume. Pentru doamne sunt recomandate rochiile negre, simple dar elegante. Iar pentru domni clasica camasa neagra si eventual o palarie.

Condoleante in loc de salutul clasic

Pentru a respecta suferinta si regretul familiei defunctului, trebuie sa schimbi salutul clasic. Ce inseamna mai exact Condoleante? Acest salut, daca se poate numi asa, se adreseaza strict familiei si reprezinta de fapt „particip la durerea ce te-a lovit, sunt alaturi de tine”. Acest tip de sustinere este unul controversat pentru ca multe persoane nu stiu ca se adreseaza familiei si nu defunctului.

Florile la inmormantare

Pentru a arata ca esti aproape de familia indoliata si o sustii, du flori la priveghere si inmormantare. Este o forma de respect pentru cel ce a fost si pentru tine o persoana draga. Atentie! Florile trebuie sa fie in numar par – asa prevede traditia. De cele mai multe ori, oamenii ce iau parte la un astfel de eveniment aleg garoafele, poti avea si tu in vedere acest lucru.

Mersul 3 seri consecutive la mormant

Acest lucru implica doar familia de obicei. Insa, daca iti doresti sa ii sustii complet, participa si tu la tamaierea mormantului 3 seri consecutiv. Traditia si religia crestina prevad acest lucru ca find un ritual de alungare al spiritelor rele ce pot bantui mormantul.

Ajutorul financiar

La priveghere, cei ce participa obisnuiesc sa puna bani pe pieptul defunctului dupa ce saruta icoana. Daca faci acest lucru inseamna ca ajuti familia cu cat poti, pentru ca in astfel de momente chiar au nevoie. Se spune ca acei bani nu trebuie numarati sau folositi in alte scopuri decat cele de tin de inmormantare.

Nu uita ca atunci cand intampla un astfel de evenimet tragic, familia are nevoie de o firma ce ofera servicii funerare non-stop. Ca o recomandare in acest sens este Rarox. Firma vine ca un ajutor pentru toate familiile indoliate din Ilfov si Bucuresti.

Pentru ca tot ce isi doreste familia in momentele triste este doar sa petreaca mai mult timp cu defunctul, au nevoie de o firma ce poate face o mare parte din demersuri in locul lor. Fa-le aceasta recomandare in momentul in care se afla in asemenea impact, pentru a scapa de o povara de pe umeri

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.