Date în timp real pentru satelitul solar al lui Bill Nye – Light Sail 2

Un panou de monitorizare a fost instalat pe unul dintre cei mai interesanți sateliți lansați vreodată pe orbita Terrei prin intermediul căruia oricine poate vedea unde se află acesta în timp real.

The Planetary Society a anunțat astăzi că există un nou website care afișează statusul în timp real al acestui satelit construit prin proiect crowdfund, în timp ce acesta orbitează în jurul planetei.

LightSail 2 este succesorul lui LightSail, o navetă lansată în 2015 a cărei misiune preliminară a fost să demonstreze cum se poate întinde o velă în cosmos. Echipa a pierdut comunicațiile cu prima sondă, LightSail, la o săptămână de la lansarea în cosmos apoi au reușit să restabilească legătura.

LightSail 2 este un proiect mult mai ambițios, naveta va încerca să se miște prin cosmos și să-și schimbe poziția pe orbită folosind doar lumina soarelui. Noul website de control al misiunii permite cetățenilor din întreaga lume să urmărească progresul sondei în timp real, în special pentru cei 23331 persoane care au donat în cadrul campaniei de crowdfunding de pe Kickstarter, campanie care a adunat 1.2 milioane de dolari.

Dashbord-ul va fi updatat constant prin intermediul comunicațiilor directe cu satelitul, se va putea vedea unde se află satelitul în timp real, de când se află pe orbită, câtă baterie mai are , cât de repede se rotește, temperatura lui de funcționare și așa mai departe. Detaliile le vedeți aici:

http://www.planetary.org/explore/projects/lightsail-solar-sailing/lightsail-mission-control.html

De asemenea, datele furnizate de această sondă, de acest satelit se pot descărca în calculator dacă doriți acest lucru. Deocamdată Light Sail 2 este în capsula lui și este programată pentru a întinde vela pe data de 24 iulie. Acea velă este destul de mare ca dimensiune,  cam cât un ring de box. Din cauza noii sale dimensiuni, este posibil ca acesta să fie vizibil de pe Terra.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.