Copertine retractabile – soluția perfectă pentru umbrirea locuințelor

Verile în România sunt din ce în ce mai toride, temperaturile cresc în maxime și medii de la an la an și dacă în urmă cu un deceniu nu vedeam în iulie mai mult de 35-36 de grade, astăzi există perioade în care temperaturile depășesc 40 de grade Celsius. Astfel, dorința de face rost de cât mai multă umbră în jurul casei este complet justificată. Umbrirea locuințelor reprezintă o soluție destul de eficientă pentru a scădea temperatura din interiorul acestora cu câteva grade și poate fi implementată destul de simplu prin intermediul unor copertine retractabile destul de ieftine.

Copertine retractabile – cât de simplu sunt de instalat și de întreținut?

Instalarea acestor copertine retractabile se face destul de simplu. Există echipe specializate în copertine terase, ori copertine balcon, capabile să fabrice și să instaleze acest gen de accesoriu dar cu ajutorul unei schițe, ele pot fi instalate practic de oricine atât timp cât a da câteva găuri nu reprezintă o dificultate din punct de vedere tehnic. Ele se pot comanda online și se pot instala de oricine are abilități tehnice mediocre. Și nu are o problemă cu lucrul la înălțime.

Întreținerea este destul de simplă. Aceste copertine retractabile sunt confecționate din material textil care se poate spăla pe poziție cu detergenți normali, se poate folosi o perie cu coadă lungă pentru a se curăța. Scheletul este confecționat din materiale care nu ruginesc și de asemenea, se pot curăța destul de simplu dacă se dorește. O simplă scară va fi suficientă pentru a spăla și curăța o copertină retractabilă. Nu este nimic complicat.

Copertine retractabile – avantaje secundare

După cum știm, principalul avantaj al acestor copertine retractabile constă în umbrirea fațadei. Soarele nu mai bate direct în ferestre și astfel, temperatura din interiorul camerei scade cu câteva grade bune. Deși ele reprezintă un concept venit mai mult din sfera comercială, fiind util magazinelor cu vitrine imense din sticlă, a început să fie adoptat și în sectorul rezidențial din pricina avantajelor secundate pe care un asemenea dispozitiv le aduce în prim plan.

Primul avantaj secundar este retractabilitatea. Spre deosebire de o copertină normală de tip marchiză, copertina retractabilă poate să dispară odată cu vara. Ea nu trebuie demontată, se retrage la perete manual și pe timp de toamnă, iarnă și primăvară, încăperea se bucură de mai mult soare, de mai multe grade în termometre.

Al doilea avantaj secundar este rezistența. Știu, deși mulți dintre voi veți spune că o copertină retractabilă este mult mai „șubredă” față de o copertină normală, aceasta are mai multe șanse să supraviețuiască furtunilor de exemplu. În momentul în care apar intensificări ale vântului, se poate strânge foarte frumos la perete și scapă nevătămată.

Copertine retractabile – despre automatizare

Automatizarea acestor copertine retractabile este cel puțin interesantă, este de fapt unul dintre principalele motive pentru care ele devin accesorii de interes pentru sectorul rezidențial. Sunt foarte compatibile cu o lume IoT aflată în continuă dezvoltare. Copertinele retractabile pot fi „îmbunătățite” cu motoare electrice, receptoare pentru telecomenzi, module Wi-Fi, senzori pentru temperatură și așa mai departe. Discutăm despre niște sisteme mai mult decât personalizabile care se pot integra foarte bine într-o lume tehnologizată, cu toate că ele nu sunt mecanisme complexe.

Copertinele retractabile sunt soluția perfectă pentru cei care doresc să umbrească locuințele pe timp de vară dar să se bucure în același timp de razele soarelui în celelalte anotimpuri. Rămâne la aprecierea fiecăruia dintre voi dacă veți considera acest „avantaj” al retractabilității cu adevărat util. În plus, ar trebui să acordați un gând și pentru aspectul acestor copertine retractabile, întrucât reușesc să aducă de multe ori un plus de culoare locurilor în care sunt instalate.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.