Aspecte esențiale în alegerea avocatului

În momentul în care avem nevoie de asistență juridică, lucrurile par destul de simple: trebuie să angajăm un avocat. Ei bine, în realitate, dacă dorim cele mai bune rezultate, lucrurile nu sunt așa de simple. Alegerea avocatului potrivit este esențială pentru succesul în tribunal.

Există câteva aspecte esențiale de discutat atunci când vine vorba despre alegerea avocatului, aspecte pe care le vom detalia în cele ce urmează. Sunt lucruri banale dar pe care multă lume le trece cu vederea, crezând că toți avocații sunt la fel, că dreptul e unul singur.

Aspecte esențiale în alegerea avocatului

  1. Rata de succes pe speță. Nu toți avocații sunt la fel, domeniile de drept pe care au competență, la care se pricep diferă destul de mult de la unul la altul. De exemplu, AVM Consult de la Sibiu este recunoscut în regiune pentru rata de succes destul de ridicată pe următoarele domenii de drept: dreptul muncii, dreptul familiei, drept bancar, drept penal, evacuare silită, dreptul asigurărilor și al circulației rutiere și nu în ultimul rând, GDPR. Dacă aveți un dosar pe o speță din aceste domenii, un avocat specializat precum AVM Consult va avea șanse mai mari. AȘADAR, MARE ATENȚIE LA ACESTĂ CHESTIUNE. Un avocat celebru pe drept penal s-ar putea să nu fie alegerea potrivită într-un proces de dreptul familiei și invers. Avocatul se alege în primul rând în funcție de rata de succes pe speța în cauză.
  2. Onorariul. De cele mai multe ori, atunci când avem nevoie de un avocat, încercăm să găsim unul cât mai ieftin posibil. Așa este mentalitatea noastră, așa am fost crescuți de mici, să încercăm întotdeauna să facem economie sau să plătim pentru orice și pe oricine cu cât mai puțin posibil. Ei bine, din păcate, în acest domeniu al avocaturii, această mentalitate nu are cum să aducă ceva pozitiv. Un avocat care cere sau care acceptă un comision derizoriu poate să ascundă incompetență sau amatorism, nefiind conștient de valoarea muncii sale. Un avocat serios va avea întotdeauna un onorariu pe măsură. Onorariul care corespunde muncii prestate este și o formă de respect de sine. Repet, știu că mentalitatea românească ne ține departe de obiceiul de a căuta servicii de calitate, dar este o schimbare mai mult decât sănătoasă.

Acestea sunt cele mai importante 2 aspecte de care trebuie să ținem cont în momentul în care avem nevoie de un avocat. Trebuie așadar să fim pun pic atenți la rata de succes pe speță, astfel încât să atragem de partea noastră șanse cât mai mari de câștig în tribunal, și trebuie evident să stăm departe de incompetență ori nesiguranță. Onorariul unui avocat bun o să fie întotdeauna pe măsura competenței sale. Deși par lucruri destul de logice și de simplu de înțeles, chiar intuitive, din păcate foarte multă lume pare să le treacă cu vederea. Alegerea unui avocat care nu corespunde celor două aspecte de mai sus poate să ducă la pierderea procesului, au existat destul de multe procese pierdute de de oameni cu dreptatea în mână, doar din pricina faptului că nu au ales bine avocatul de la început.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.