Test de zbor încheiat cu succes pentru Blue Origin și racheta New Shepard

Pe data de 2 mai, Blue Origin a reușit să ducă la bun sfârșit încă un test de zbor pentru sistemul New Shepard. Ambele părți componente ale ansamblului, atât racheta cât și capsula au aterizat în siguranță la sediul companiei din Texas, la 10 minute de la decolare.

În timpul zborului, capsula a atins altitudinea maximă de 105 kilometri, ajungând la ceea ce numim în știință „marginea spațiului”. Acesta a fost cel de-al 11-lea test de zbor pentru compania lui Jef Bezos iar imaginea unui zbor cu echipaj uman este din ce în ce mai bine conturată.

Racheta „viitorului” construită de Blue Origin se numește New Shepard este reutilizabilă, asemenea rachetelor Falcon dezvoltate de SpaceX și are capacitatea de a se înălța la peste 100 de kilometri în atmosferă, până la marginea cosmosului. La această altitudine, pasagerii pot trăi momente bune de imponderabilitate, așa că turismul spațial este mult mai aproape decât ne imaginăm noi. Până acum, Blue Origin are la activ foarte multe zboruri de test încheiate cu succes și a dovedit faptul că este capabilă să ăși ducă la îndeplinire misiunea chiar și în situații de risc maxim.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.