Schimbă unitatea optică inutilă cu un caddy hdd bun

Pe orice sistem fie el desktop, laptop sau server, unitățile de stocare date hard-disk sau ssd sunt montate pe un suport denumit caddy. Daca va lipseste acest produs, puteti achizitiona de exemplu un caddy laptop (suport hard disk) separat. In cazul unui server, care se livreaza de regula fara caddy, cu siguranta veti avea nevoie sa le achizitionati separat in functie de model dar si de numarul de unitati de stocare pe care doriti sa le conectati.

Exista de asemenea un tip special de caddy care se monteaza pe laptop in locul unitatii optica si care permite instalarea unui hard disk dupa ce a fost scoasa unitatea optica.

De ce mai avem unitate optica pe laptop?

Laptopurile mai vin (încă) dotate cu unități optice, deși tot mai puțini folosesc acum CD-uri și DVD-uri.

Mai durează puțin până producătorii vor renunța total la acestea desi nu stim stigur ce vor monta in spatiul ramas liber. O optiune ar fi instalarea unui caddy unitate optica, care permite montarea unui hard disk sau ssd in acel spatiu, care va folosi aceeași interfata SATA.

Ce este HDD caddy?

Nimic altceva decât o carcasă specială pentru un hard disk sau un ssd, adică pentru o unitate de stocare suplimentară.

Componenta respectivă este realizată din aluminiu și plastic. Mai precis, în interiorul carcasei există un cadru din plastic în care puteți monta un singur hard disk sau ssd. În plus, în interiorul acestui cadru există un adaptor care conectează unitatea hard disk sau ssd cu conectorul sata din interiorul laptopului.

Acest suport hard disk (caddy) pentru unitatea optica are aceleași dimensiuni ca și unitatea optică, fapt ce permite intrarea sa completă în interiorul computerului portabil. Iată de ce la exterior nu se poate observa nici o diferență între un laptop cu un hard disk caddy și un laptop cu unitate optică.

Montajul unui caddy hard disk laptop nu este greu la majoritatea laptopurilor utilizate în mod normal de cei mai numeroși useri autohtoni și, de asemenea, se realizează foarte simplu. Urmărind videoclipurile de pe net oricine va putea efectua această operațiune în doar câteva minute, maxim jumătate de oră, dacă chiar sunteți exasperant de neîndemânatici.

In general suporturile caddy pentru unitate optica laptop vin in doua variante de grosime 9.5mm sau 12.7mm si acesta este aspectul principal care trebuie verificat de catre utilizator inainte de a comanda produsul.

Unele caddy de unitate sunt de o maximă simplitate: un cadru de plastic care se atașează la partea frontală a device-ului. Unele caddy sunt mai solide, incluzând un suport metalic (sau o carcasă), un cadru plastic, un conector de acționare (uneori denumit interpozer), un cablu și șuruburile aferente. Este vorba așadar de un kit întreg, totul pentru a mări rapid și ieftin spațiul de stocare al laptopului.

Când aveți nevoie de un caddy?

De obicei, userii fac înlocuirea unității optice cu un caddy când consideră că un nevoie urgentă de un ssd (solid state drive).

Cu un caddy modernizarea se face ieftin, iar faptul că se poate mări cantitatea de date stocate conduce la decizia de a mai amâna achiziționarea unui laptop nou care să aibă un hard disk principal mai generos sau chiar două hard disk-uri.

Trebuie adăugat și faptul că majoritatea laptopurilor moderne sunt astfel proiectate încât sunt foarte ușor de modernizat.

Caddy server Dell și HP pentru profesioniști

Profesioniștii au nevoie de componente extrem de fiabile pentru mentenanța echipamentelor pe care le folosesc. Se pot achiziționa online în prezent cele mai populare produse, cu mare notorietate pe piața internațională de profil, iar prețurile lor pot fi extrem de convenabile, dacă este ales cu atenție magazinul online de unde urmează a fi comandate.

De unde se poate comanda online un caddy hard disk laptop?

La Itronics.ro găsiți modele diverse de caddy-uri hdd cu șuruburi de prindere pentru majoritatea mărcilor și modelelor de laptopuri. Produsele sunt dedicate în special profesioniștilor, dar acest lucru nu înseamnă că nu pot să fie achiziționate și de către clienții pasionați de echipamentele informatice complexe.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.