Vrei să cumperi componente PC de pe OLX? Iată cum să te ferești de țepe

Să cumperi componente PC second hand este destul de riscant. Se pot strica oricând și din moment ce nu există garanție, te alegi cu o pagubă de zile mari. Să cumperi asemenea produse de pe OLX, în situația în care nu le poți testa înainte să te asiguri că sunt perfect funcționale, sună a nebunie curată. Ei bine, nu este chiar așa. Te poți feri de țepari pe site-uri de genul OLX.RO dacă ești atent un pic la câteva detalii despre care vom discuta și noi în cele ce urmează. V-am povestit în articolul trecut faptul că eu am cumpărat o placă video de pe OLX cu 300 de lei, placă ce funcționează destul de bine și pe care am prins-o cu un preț second hand destul de corect. Este vorba despre Gigabyte RX 560 4GB DDR 5 128 Biți.

Vrei să cumperi componente PC de pe OLX? Iată cum să te ferești de țepe

  • Vezi cine vinde produsele. Dacă vezi nume ciudate de genul „Boss Fermecătorul” sau alte cocălăreli, stai departe. De asemenea, dacă vânzătorul are poză de profil și vezi acolo ceva golan, cocalar, tuciuriu, stai departe.
  • Asigură-te că are contul făcut pe site cu mult timp în urmă. Dacă vezi că are cont recent, mai bine mai cauți.
  • Cumpără doar de la cei care au mai multe produse la vânzare, ei nu sunt tentați să dea țeapă, probabil cu astfel de tranzacții se ocupă în timpul liber.
  •  Nu cumpăra de la vânzătorii care nu au numărul de telefon afișat pe site.
  • Anunțul trebuie să fie destul de complex și să explice detaliat care este sursa și starea componentelor scoase la vânzare.
  • Stai departe de vânzătorii recalcitranți, care încep să facă figuri dacă le pui multe întrebări. Probabil au ceva de ascuns.
  • Informează-te înainte de toate care este prețul pieței. Tot la țeapă intră și faptul că ajungi să cumperi second hand cu preț de nou. componente PC

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.