Soluția perfectă pentru stocare: HDD + SSD

Cea mai bună soluție de stocare pentru un PC este combinația între HDD și SSD și am să vă explic imediat de ce pentru că mulți dintre voi veți spune că nu sunt bani de ambele, că ori una ori alta, că SSD-urile au un preț/GB mult mai mare față de un HDD normal și etc.

Da, așa este. Dar dacă pui cap la cap toate variantele, ajungi la concluzia că cel mai bine pentru tine și pentru PC este să pui un SSD ca partiție C unde să instalezi Windows-ul, programele elementare gen Office și jocurile, iar filmele, muzica, fotografiile, să le pui pe o partiție D unde se află de fapt un hard disk clasic, cu capacitate mare de stocare.

Este nevoie rapiditate atunci când vine vorba despre operații elementare executate pe PC, atunci când rulăm browsere web și așa mai departe iar un SSD este soluția optimă, în special dacă alegem un dispozitiv pe PCI-Express, nu pe SATA3.

Astăzi, un SSD este destul de ieftin, prețul memoriilor a început să scadă destul de mult, veți găsi prin magazine SSD-uri la prețuri de 100 de lei / 100 GB sau ceva de genul. Un SSD de 480 sau 512 GB costă cam 400 de lei iar vitezele de citire și de scriere la această capacitate sunt fantastice.

După cum știm, cu cât este mai mare SSD-ul cu atât vor fi viteze mai mari de citire și de scriere. Așa funcționează ele. Oricum în curând vor scădea și mai mult prețurile pentru aceste SSD-uri. Și oricum, pentru mulți dintre noi, un HDD mecanic poate să nu mai fie de folos dacă nu avem așa de multe date de stocat. Cu unul de 500 GB te poți descurca admirabil.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.