Plăci video la prețuri mici second hand de la mineri?

Plăci videoAm cumpărat recent o placă video Gigabyte RX 560 – 4GB  DDR5/128 biți cu 300 de lei de la un miner care înlocuia piesele din RIG-uri. Dacă ne uităm pe net, o asemenea placă se vinde cu 900 de lei. Întrebarea de bază este dacă merită sau nu un asemenea risc pentru că, după cum știm, când se minează plăcile sunt folosite non stop iar uzura lor este una considerabilă. O placă cumpărată de la un miner nu se compară cu una cumpărată de la un tip care se juca 2-3 ore pe zi și atât.

Eu unul cred că merită și am să vă explic imediat de ce. De când mă știu eu, nu am avut niciodată probleme cu plăcile video. Nu mi s-a întâmplat niciodată să cumpăr vreuna defectă și mereu am cumpărat doar second hand. Mereu am spus că nu prea merită  investiția în tehnologie.

Nu am garanție la această placă dar am vorbit cu omul care le vindea și am aflat cum le folosea. Nu a făcut nicio modificare fizică la ea ca să stoarcă mai multă performanță. Atât timp cât s-a lucra doar cu softuri, totul e ok. Placa se potrivește ca nivel de performanță pe sistemul meu vechi, aș putea spune că este chiar overkill dar aceasta a fost suma pe care ram dispus să o investesc eu într-o placă video: 300 de lei. Ținând cont de faptul că sunt totuși 4 GB de memorie iar palca știe DirectX 12, am zis să încerc.

În cel mai rău caz, pierd 300 de lei. E bine totuși că și minerii au înțeles că dacă vor să scape de aceste plăci trebuie să lase un preț foarte bun pe piață, care să convingă lumea să le cumpere.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.