Când merită să faci upgrade la procesor?

Am făcut recent upgrade la procesor și pentru mulți dintre voi e ceva ciudat probabil. Oamenii fac de obicei upgrade la RAM, la placa video, la hard disk, mai puțin la procesor pentru că de cele mai multe ori, atunci când cumperi un sistem de generație mai nouă și-l ții vreo 10 ani, până ajunge acesta să devină depășit nu prea mai găsești piese pe acel standard în magazine. Așa că multă lume preferă să cumpere alt PC cu totul decât să facă upgrade la procesor.

Eu aveam un Intel Pentium G2030 pe soket 1155 și am cumpărat cu 240 de lei un procesor Intel Core i5 – 3570. Este un Quad Core cu o frecvență peste precedentul. Eu rulez 2 monitoare zilnic, unul 1080p și unul 2K. Nu aveam placă video. Având multe TAB-uri deschise în Chrome, procesorul stătea mereu în full load și vă dați seama că PC-ul mergea cam în reluare.

Așa că am decis să cumpăr un procesor mai bun. Am găsit unul second hand și de atunci lucrurile merg foarte bine. Nu mai am full load pe procesor și ca să fie și mai bine, am zis să iau sarcina video complet de pe acesta. Am cumpărat de la mineri o placă RX560 pe care o voi monta cât de curând. Aștept să treacă 23 să-mi fac oleacă de vreme. Sunt foarte aglomerat cu munca. Nu am vrut să cumpăr alt PC pentru că nu am nevoie de putere de procesare. Un PC bun costă cam 4500 ron iar eu cu 500 m-am descurcat destul de bine zic. 240 procesorul + 300 placa video.

One Response

  1. Amanda Dec 9, 2018

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.