O companie japoneză pregătește misiuni pe Lună în anii 2020 și 2021

O companie japoneză care speră să exploreze Luna spune că a cumpărat un loc în viitoarele lansări ale SpaceX cu rachetele Falcon 9. Aceste rachete vor avea grijă să ducă proba pe suprafața astrului în anii ce urmează, 2020 respectiv 2021. Cele două misiuni au drept scop o demonstrație tehnologică  numită de companie ispace, prin intermediul căreia se va putea face curierat pe Lună în viitor.

Prima misiune ispace trebuie să pună naveta pe orbita Lunii. Dacă aici totul decurge conform planului, compania va lansa cea de-a doua misiune – aterizarea unei probe pe suprafața Lunii.

Toată aparatura ispace va veni cu o încărcătură secundară tot cu rachetele Falcon 9, ceea ce înseamnă că aceasta va fi atașată altor lansări SpaceX, separate de această misiune. Rachetele SpaceX vor duce robotul japonez pe orbita Pământului, iar acesta va călători separat către orbita Lunii.

„Împărțim aceeași viziune cu cei de la SpaceX, respectiv ne dorim ca pe viitor oamenii să poată trăi în cosmos, așa că suntem foarte bucuroși de faptul că s-au alăturat acestui proiect” spune Takeshi Hakamada, fondatorul ispace și CEO al companiei. ispace a pus ochii pe Lună demult, de ani buni.

Compania a supravegheat una dintre echipele finaliste din competiția Google Lunar X Prize în valoare de 30 de milioane de dolari, un concurs care va finanța trimiterea unei probe pe Lună.

Pentru competiție, echipa a dezvoltat roverul numit HAKUTO (iepurele alb) dar din păcate premiul Google nu a fost acordat, nu a câștigat nimeni întrucât niciun finalist nu ar fi reușit să ducă robotul pe Lună până la 31 martie, când era deadline-ul.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.