Ce strategie alegi legat de criptomonede – Trading sau HOLD?

Evolutia criptomonedelor este una constanta, atat in ceea ce priveste diversificarea ei, dar si numarul de tokensi pe care ii pot folosi investitorii. La ora actuala, numarul lor depaseste cifra de 1.658. Aceasta se traduce prin posibilitatea de diversificare a portofoliului.

Perspectiva asupra pietei cripto in lunile ce urmeaza

Odata cu evolutia acestora, au fost dezvoltate metode variate pentru tranzactionarea online, dar si in ceea ce priveste investitiile in criptomonede. Vorbim despre metode prin care pot fi adoptate perspective de durata sau determinate pe piata de profil. Astfel, fiecare poate tinti spre atingerea obiectivelor, respectand totodata un profil de risc unic. Cum se definesc insa strategiile acestea?

Tu la ce strategie apelezi pentru investitiile in cripto?

In general, investitorii actioneaza fie prin Trading, fie prin HOLD.

HOLD este o strategie pasiva de investitii, una care ofera insa o perspectiva pe termen lung. Daca vrei sa te convingi ca e directia potrivita pentru tine, poti sa te tii in tema prin stiri cripto ce vizeaza acest subiect. Iti dai seama dupa insasi denumirea sa care ii este natura – de a impune jucatorilor sa tina criptomoneda, indeosebi in perioada de pante si apogeuri ale valorii sale. Are la baza un principiu bine determinat – cele mai multe instrumente financiare si active vad valorile apreciate intr-un timp concentrat, astfel ca investitorul are simtul determinismului puternic accentuat.

Ce inseamna asta? In calitate de persoana fizica, ai posibilitatea sa faci investitii in Bitcoin cu sume variate, respectiv in alte monede asemanatoare. In acest mod, iti asumi angajamentul legat de modul in care preturile se vor schimba, definind astfel piata cryptocurrency. Unii o considera calea optima prin care pot intretine investitiile. In fine, ideal ar fi ca inainte de a face o miscare sa evaluezi profilul de risc a fiecarui token in parte. Ulterior, poti sa determini optiunile pe care le poti aprecia indeosebi.

Trading in schimb reprezinta o metoda de investitii de termen scurt. Pentru asta trebuie sa selectezi active pentru fiecare tranzactie. Vorbim despre o metoda de investitii activa, ce urmareste schimbarea volatilitatii pe piata.

De asemenea, aceasta are principii opuse fata de cele ce vizeaza dobanzile. Ca sa poti sa utilizezi o astfel de strategie trebuie sa detii cunostinte considerabile, sa realizezi o informare in detaliu si totdata sa ai dorinta sa faci investitii in ceea ce priveste portofoliul.

Ca sa stii sigur ca tranzactionarea prin crypto este sigura, ai in vedere un raport de rascumparare a riscurilor. Poti face asta pentru recurs la tranzactionarea prin monede virtuale intrucat ai un avantaj major. Este vorba despre potentialul de castiguri care au la baza marjele. Sunt sanse sa suferi pierderi destul de insemnate atunci cand apar schimbari neasteptate si bruste de schimbare a preturilor. Este cazul in care strategiile, si din perspectiva teoretica, devin ineficiente.

In cele din urma, alegerea unei strategii ramane la latitudinea ta. Tu esti cel care decide care varianta este mai potrivita, in functie de modul in care vezi lucrurile. Intra pe criptomonitor.ro ca sa fii mereu in tema legat de lumea captivanta a monedelor virtuale.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.