Decât să repari ceva în România, mai bine te lipsești

V-am povestit într-un articol trecut cam ce am pățit cu cei de la Ferroli atunci când am îndrăznit să merg la ei să-i chem să-mi repare aparatul de aer condiționat defect. V-am spus atunci că efectiv nu am reușit să conving firma care se ocupă de service AC Ferroli să vină la intervenție.

Am fost la ei la sediu, le-am zis problema și mai mult de „Or să vă sune colegii când sunt în zonă” nu am primit. Evident, de atunci au trecut 2 luni și nu m-a sunat nimeni, niciodată. Am sunat apoi la Ferroli la București, să încerc să rezolv problema. Grea încercare. Am stat 40 de minute cu robotul în telefon, întrucât nu răspundea nimeni. Ziua în amiaza mare fraților, nu răspundea nimeni.

După vreo 40 de minute a răspuns cineva de pe la facturare care mi-a dat numărul de telefon al celui responsabil cu service-urile. Am vorbit cu omul, mi-a dat un număr de telefon al altei firme care se ocupă cu service AC Ferroli din Severin și am fost bucuros. Am crezut că am rezolvat.

Sun a doua zi și surpriză, acea firmă nu se ocupa cu AC-uri Ferroli, ci doar cu centrale termice. Astfel, am rămas fără posibilități. Am zis să iau problema în propriile mâini și să desfac aparatul, să-l repar la electronist. Zis și făcut. Am scos plăcile electronice din aparat, am văzut că erau ceva probleme cu condensatorii, ceva diode și rezistențe  și le-am dus la o firmă de electroniști din oraș.

Păi ce spuneți fraților, că după 3 săptămâni mă sună să-mi spună să vin să le iau de acolo că ei nu le pot repara, că e nu știu ce cod al culorilor șters de pe rezistențe și așa mai departe. Deci decât să repari ceva în România, mai bine te lipsești.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.