După ce a închis proiectul cu drona, Facebook vrea internet prin sateliți

Facebook continuă inițiativa de a dezvolta aparatură capabilă să trimită spre Terra internet de mare viteză, deși mută acest întreg efort în cosmos. Potrivit documentelor obținute de Weird prin Freedom of Information Act, cea mai mare rețea de socializare din lume lucrează la o rețea de sateliți capabili să ofere acces la internet broadband în cele mai de nepătruns cotloane de pe planetă. Cei de la Facebook au confirmat această informație și au mai transmis faptul că primul lor satelit se va numi Athena.

Această veste vine la doar câteva săptămâni de când compania a anunțat că a închis Proiectul Aquila, un proiect ce avea de gând să aducă internet de mare viteză cu ajutorul dronelor autonome. Sateliții trimiți pe orbită prin intermediul noului proiect vor fi construiți tot de Facebook. Conform unui studiu din 2017, peste jumătate din planetă nu are acces la internet. Singura rezolvare la această situație este plasarea de sateliți le Orbita Inferioară, la o distanță cuprinsă între 160 și 2000 de km de sol.

Industria internetului prin satelit se află pe val în acest moment, companii de genul SpaceX au investit munți de bani în această tehnologie în ultimii ani. SpaceX și-a lansat deja primii sateliți în luna februarie a acestui an. „Deși nu putem oferi mai multe detalii despre aceste proiect acum, credem, că tehnologia sateliților stă la baza noii generații de infrastructură broadband. Sateliții sunt soluția ideală de a oferi acces la internet în zonele izolate unde în acest moment niciun provider de internet nu poate ajunge” spune unul dintre purtătorii de cuvânt Facebook celor de la Weird.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.