Cea mai mare descoperire a lui Stephen Hawking

Cele mai mari realizări ale lui Stephen Hawking nu se leagă doar de lumea fizicii, este vorba și despre impactul cercetărilor deprinse de acesta asupra maselor. Este importantă atât descoperirea faptului că găurile negre radiază material, dar este important și faptul că Stephen Hawking a făcut oamenii să iubească Universul, i-a făcut să-și pună întrebări și să dorească să caute răspunsuri.

Înainte de Stephen Hawking, găurile negre erau considerate cele mai misterioase coșuri de gunoi. Se credea că nimic nu poate scăpa de imensul câmp gravitațional creat de aceste obiecte cosmice. Că sunt atât de dense încât nici măcar lumina nu poate scăpa. Stephen Hawking a descoperit însă faptul că ceva scapă de găurile negre și anume radiația. Datorită muncii lui, acum știm faptul că găurile negre nu sunt atât de negre precum le credeam. Acestea au o mică strălucire de jur împrejur din pricina cantității destul de mici de radiații emanate. Ecuația pusă la cate de Stephen Hawking pentru a explica modul în care acest fenomen are loc a devenit cea mai mare descoperire a lui.

„Stephen Hawking a venit cu ideea că găurile negre au temperatură” spune un astrofizician de la Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics. Astfel, munca lui conectează de fapt două conflicte: fizica cuantică și teoria relativității. Fizica cuantică se leagă de modul în care Universul funcționează la nivel de particule. Pe altă parte, teoria relativității explică modul în care gravitația funcționează. Ideea de bază este că obiectele cosmice mari din Univers, precum planete, stele și galaxii, curbează spațiul și timpul din jurul lor iar acest lucru dictează modul în care obiectele interacționează în spațiu

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.