Ajută NASA să testeze sateliții

NASA cere amatorilor de fotografie să pozeze cerul și să trimită cadrele prin intermediul unei aplicații către sateliți. Acest experiment are drept scop testarea a 6 instrumente aflate pe sateliții NASA, ce fac parte din Clouds and the Earth’s Radiant Energy System (CERES). Prin intermediul CERES se dorește o mai bună înțelegere asupra modului în care norii influențează schimbările climatice.

Dacă dorești să participi, descarcă aplicația GLOBE Observer prin intermediul căreia vei primi instrucțiuni pas cu pas asupra ce ai de făcut mai exact, inclusiv pentru trimiterea pozelor în cloud. De exemplu, aplicația te întreabă despre culoarea cerului, despre vizibilitate, despre tipurile de nori pe care-i vezi. Poți identifica norii cu ajutorul unor imagini disponibile în aplicație.

Și dacă faci o poză în momentul în care un satelit cu instrumente CERES e deasupra ta, NASA îți va trimite un e-mail cu observațiile din cosmos, astfel încât să le poți compara. Această activitate NASA a fost lansată acum întrucât primăvara are loc o activitate a norilor destul de ciudată. Trecerea de la iarnă la vară poate să fie foarte furtunoasă iar NASA vrea să verifice un instrument CERES lansat în luna noiembrie 2017, intrat în funcțiune acum, la început de 2018. Fotografiile pot fi trimise până pe data de 15 aprilie, maxim 10 pe zi.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.