Știai că poți transforma telefonul mobil într-o casă de marcat?

Soluțiile moderne, de ultimă generație din domeniul comerțului te pot da pe spate destul de simplu. Probabil că-n străinătate oamenii sunt obișnuiți să vadă comercianți care acceptă plăți cu cardul prin intermediul unui iPhone 6 și al unui cititor Linea Pro 6.

La noi, tehnologia asta ajunge foarte târziu pentru că de cele mai multe ori, patronii de mici business-uri care se pretează la asemenea device-uri nu doresc investiții.

În România încă mai există din păcate acest tip de mentalitate conform căreia obiectele ce nu aduc profit major imediat, nu merită investiția. Românii vor în continuare acele case de marcat antice, care deși nu sunt chiar de pe vremea lui Burebista ai putea să juri că datează de pe vremea celui de-Al Doilea Război Mondial.

Străinii investesc în asemenea echipamente ultraperformante nu doar din cauza faptului că adoră să fie mereu în trend cu tehnologia, ci și pentru că au înțeles faptul că această tehnologie este mai rapidă. Dacă vânzarea se desfășoară rapid, nu se fac cozi iar clienții sunt mult mai fericiți. Un cititor de carduri bancare este încă o enigmă pentru multe magazine din România, la magazine micuțe mă refer.

Din păcate, la magazinele micuțe de cartier se fac adesea cele mai multe cozi și probabil că mulți oameni ar vrea să plătească cu cardul. Atunci când plătești cu cardul, vânzarea decurge mult mai repede. Nu trebuie să mai aștepte nimeni după înmânarea restului și așa mai departe.

Aceste soluții au fost acceptate demult prin străinătate, din respect față de clientul care-ți aduce profit în primul rând că până la urmă aceasta este una dintre metodele prin care tu-ți manifești respectul față de client: nu-l ții la coadă, nu-l umilești, nu-l pui să piardă timp chiar dacă nu discutăm despre ore.

Acum, cu aceste noi tehnologii în fața ochilor, cu posibilitatea de a folosi telefonul mobil + un cititor de carduri pentru a vinde, stăm și ne gândim oare cât timp va trebui să treacă pentru a fi adoptate în România, o țară care din păcate vrea schimbare numai dacă o primește gratis, nu și dacă-i nevoie de o investiție.

Articole Asemănătoare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.