Cum afectează NASA criza din Guvernul SUA

NASA logo at the Kennedy Space Center. Florida

Guvernul SUA a închis oficial toate finanțările pentru instituțiile proprii, inclusiv pentru NASA, care va trebui să trimită câteva zile acasă foarte mulți muncitori, fără plată. Proiectele mari ale NASA nu vor fi afectate, însă s-ar putea să apară surprize pentru companii micuțe private de genul SpaceX care se bazează pe colaborările cu NASA. Aici mai mult ca sigur vor apărea întârzieri în derularea proiectelor.

Până acum, NASA nu a spus prea multe despre acest eveniment, cu toate că multă lume a tot pus diverse întrebări. Administratorul instituției, Robert Lightfoot a trimis însă un e-mail către angajați prin care-i ruga să fie atenți la indicațiile din zilele următoare: „Dacă Guvernul nu mai are fonduri pentru aceste proiecte, veniți la muncă normal vineri, și veți primi pe parcurs indicațiile pentru luni”.

E de așteptat ca majoritatea angajaților NASA non esențiali să stea acasă în această perioadă, doar cei care lucrează la proiecte esențiale să se prezinte la muncă. Directorul fiecărui centru NASA va decide care sunt angajații care vor rămâne și care nu, de obicei vor fi oamenii care se ocupă de operațiuni periculoase, de genul lansărilor de sateliți și a operatorilor Stației Spațiale Internaționale.

De fapt, NASA a plănuit două ieșiri în cosmos pentru astronauții Stației Spațiale Internaționale în următoarele două săptămâni. Aceste activități nu au cum să fie anulate indiferent de circumstanțele financiare. „Atunci când vine vorba despre operațiunile SSI, avem mereu un plan. Personalul critic, de care este absolută nevoie vor fi la muncă în tot acest timp, vom lucra, vom continua misiunile. Nu cred că această perioadă va avea vreun impact asupra desfășurării normale a activității noastre” spune Kenny Todd, manager pentru operațiunile Stației Spațiale Internaționale, NASA.

Articole Asemănătoare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.