Știați că atât timp cât au fost pe lună, astronauții au rămas mereu în urmă cu sarcinile de lucru?

Când astronauții misiunilor Apollo au ajuns pe lună, au avut mari probleme să se țină de programul impus. De fapt, tot ce au făcut au făcut cu întârzieri destul de mari potrivit unor noi studii.

Aceste date sunt importante pentru NASA, care are de gând să ducă din nou oameni pe lună, ca punct de pornire mai departe spre Planeta Roșie. Aceste întârzieri ale astronauților au fost descoperite de către cercetătorii de la Institutul de Tehnologie din Georgia, care au analizat toate drumurile făcute de membri echipajului înafara navetei spațiale pentru a colecta pietre.

Aceste activități erau numite „activități extravehiculare” sau EVA. Cercetătorii au descoperit faptul că toate aceste EVA au întârziat din diverse motive, inclusiv din cauza tehnologiei care a funcționat defectuos. Drept rezultat, astronauții au fost nevoiți să abandoneze cu toții niște sarcini de grup.

Întârzierile pe suprafața lunii nu erau chiar așa grave pentru luna este relativ aproape de Pământ. Doar jumătate de secundă întârzie undele radio folosite la comunicația cu astronauții, NASA putând comunica cu aceștia în timp real, transmițându-le rapid sarcinile.

Marte însă, e mult mai departe iar undele radio vor avea o întârziere de 20 de minute până vor ajunge pe Terra. Dacă astronauții vor rămâne în urmă, aceștia vor fi nevoiți să decidă singuri care sarcini abandonează și care nu. Asta înseamnă că NASA trebuie să fie foarte flexibilă când va trimite oameni pe acea planetă, și să se asigure de faptul că astronauții vor avea asupra lor toate uneltele necesare. Una dintre „uneltele” foarte importante pentru astronauți va fi software-ul care va acorda sarcinile, dacă acesta va reuși să calculeze întârzierea, astronauții nu vor rămâne în urmă.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.