Cum să trimiți colete din Germania în România fără probleme

Pentru mulți români plecați la muncă în străinătate, în special în Germania, a devenit o adevărată aventură să mai trimită colete acasă, în România. Pe piață există multe firme de curierat care din păcate nu sunt deloc serioase și despre care se vorbește mereu numai de rău: colete deteriorate, colete din care s-a furat, colete care nu mai ajung niciodată la destinație, colete care ajung cu mare întârziere și așa mai departe. Ei bine, veți vedea în cele ce urmează cum puteți trimite colete Germania – România fără probleme, fără emoții, la un nivel de calitate european.

Cum să trimiți colete din Germania în România fără probleme

  1. Nu apela la oameni care nu oferă chitanță/bon fiscal. Din cauza acestor persoane apar cele mai mari probleme. Românii vor de obicei prețuri mici și uită că acestea nu au cum să asigure calitate. Pe piața coletăriei din România există foarte mulți cetățeni care prestează servicii fără să aibă măcar firmă, forme legale. Astfel, în cazul în care predați către ei colete și nu primiți niciun document, sunt șanse mari să rămâneți cu buza umflată în cazul în care apar ceva probleme (dispar coletele, se fură din ele, etc). Apelați întotdeauna la firme în toată regula.
  2. Caută o firmă de curierat care este pe piață de foarte mult timp. TICTrans de exemplu are o experiență de 10 ani în domeniul coletăriei internaționale și sunt șanse mari să îndeplinească toate cerințele de calitate. Prezența îndelungată pe piață, indiferent de domeniu, este un fel de barometru al seriozității. Firmele de curierat neserioase dispar rapid din peisaj. Cu cât firma va fi mai veche cu atât sunt șanse mai mari să presteze servicii de calitate. Și nu te uita neapărat la nume, cel mai cunoscut nu însemnă neapărat și cel mai bun sau cel mai vechi.
  3. Întreabă dacă se poate trimite cu garanție. Pe timpul transportului, mai ales că discutăm despre distanțe destul de mari (mii de kilometri), coletele se pot deteriora/pierde, obiectele din interior pot suferi șocuri, etc. Întreabă compania de curierat la care apelezi dacă există posibilitatea unei garanții, adică firma de curierat să garanteze faptul că al tău colet ajunge în siguranță și întreg, într-o singură bucată la destinație. Firmele serioase vor oferi garanție, cum oferă de fapt și cele din România atât timp cât se declară o anume valoare.
  4. Ai grijă ca livrarea să se facă door-to-door. Vremurile pe care le trăim sunt destul de angrenate în modern și în tehnologie. În trecut, în urmă cu 10 ani, dacă aveai pe cineva plecat la muncă în Germania și îți trimitea ceva colet, trebuia să îți iei liber de la muncă, să te interesezi unde oprește autocarul pe care ai pachetul și să te deplasezi fain frumos în stația cu pricina. Ei bine, nu. În ziua de azi un asemenea efort nu se mai justifică. Alege întotdeauna o companie de curierat care este capabilă să livreze internațional door-to-door. Cei de la tictrans.ro de exemplu.
  5. Ai grijă la timpul de tranzit. Evită să trimiți colete cu companii care nu-ți garantează un maxim de 48 de ore. În mod normal, un colet poate să ajungă din Germania în România în mai puțin de 2 zile dar trebuie să lăsăm și companiilor o marjă, mai ales acum pe vreme rea. Încercați așadar să apelați la firme de curierat care vă aduc door-to-door colete în maxim 2 zile de când acestea au fost preluate de la cei din Germania. Da, timpii de tranzit sunt aceiași ca și în cazul coletăriei interne, nu e nimic ciudat, așa au evoluat vremurile și pe la noi. Ne-am modernizat.
  6. Evită să plătești sume exagerate. Din punctul meu de vedere (și cred că și al vostru), nu merită să expediezi colete cu mai mult de 1-1,5-2 euro / kilogram. Companiile de curierat care cer mai mult de 2-3 euro pentru 1 kilogram nu sunt serioase, încearcă să profite oarecum de nevoia românului. Am mai spus eu într-un articol trecut faptul că cel mai mare dușman al românului în Europa este tot românul, dar în fine. Așadar, pentru colete normale care nu au forme, volume, greutăți ciudate, căutați să plătiți undeva la 1 – 1,5 euro/kilogram.

Dacă vreți să trimiteți colete din Germania în România fără probleme, e greu, dar nu imposibil. Încercați pe cât posibil să apelați la o companie serioasă care activează pe piață de mult timp și care poate să vă livreze rapid, la costuri decente, orice tip de colet și în siguranță deplină. Încetați să mai trimiteți colete prin fel de fel de indivizi care prestează servicii fără forme legale și de la care nu aveți nicio garanție că totul va fi în regulă. Cu cât veți căuta calitate mai ridicată în acest tip de activitate cu cât veți găsi firme de curierat mai serioase care vor fi capabile să vă oferte expediții fără probleme. Rămâne la aprecierea voastră ce fel de servicii vă doriți cu adevărat.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.