Trump vrea ca NASA să trimită astronauți pe Lună, dar prin ce metodă mai exact?

Este oficial, Președintele SUA Donald Trump vrea oameni pe lună, un fel de stație către destinația finală Marte. Aceasta este noua acțiune dictată de Space Policy Directive-1,  semnată de Trump în cadrul unei mici ceremonii ținute la Casa Albă. Directiva are drept scop reorientarea priorităților NASA, de la Marte către Lună pe termen scurt, anulând prioritățile instituite de administrația Obama. Semnarea acestui act corespunde cu cea de-a 45-a aniversare de la aterizarea misiunii Apollo 17, ultima dată când oamenii au pus piciorul pe Lună.

La eveniment, Trump a afirmat că această directivă va restabili supremația americană în cosmos, va crea noi locuri de muncă și va îmbunătăți securitatea națională. „Vom pune în prim plan programul spațial al SUA ce prevede explorare și descoperire cu echipaj uman. De data aceasta, nu vom pune doar un steag , nu vom lăsa doar o urmă în praful selenar, ci vom stabili o fundație pentru o eventuală misiune pe Marte și probabil către multe alte lumi distante.” A afirmat Donald Trump.

Administrația Trump a făcut foarte clar faptul că dorește ca NASA să trimită oameni pe Lună. În octombrie, Vice Președintele Mike Pence a anunțat acest gând în cadrul National Space Council. Mai există agenții de stat care au pus ochii pe Lună, chiar și companii comerciale precum Moon Express care are de gând să excaveze suprafața planetei pentru apă și minerale.

De asemenea, pe Lună se pot testa tehnologiile actuale care vor permite menținerea în viață a astronauților în momentul în care aceștia vor ajunge pe Marte. În plus, Luna este mult mai aproape decât  Marte și e mai simplu de ajuns la ea. Ambii președinți Bush au dorit ca NASA să mai trimită oameni pe Lună dar din pricina lipsei de fonduri și a întârzierilor, acest lucru nu s-a mai întâmplat.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.