La un an de la primele teste, Blue Origin lansează și aterizează din nou racheta New Shepherd

Compania spațială privată Blue Origin s-a întors. A reușit să lanseze și să aterizeze cu succes racheta numită „New Shepherd”, destinată turismului spațial. Această rachetă sub orbitală a decolat de la baza companiei din West Texas  și reprezintă cel mai important test din ultimul an.

De fapt, Blue Origin nu a ieșit prea mult în evidență în 2017. În 2015 de exemplu această companie a fost prima din lume care a reușit să aterizeze un vehicul la verticală după ce l-a lansat în cosmos. Din 2015 până în prezent, racheta New Shepherd a fost lansată de 5 ori.

Acum, Blue Origin testează un vehicul nou, unul mai aproape de produsul final care poate transporta oameni în cosmos. De exemplu, capsula de pe actuala rachetă are geamuri. Apoi, la teste au fost folosite păpuși cu greutate care să simuleze aceeași sarcină ca-n timpul unui zbor cu echipaj uman.

Din fericire, zborul a fost un succes iar manechinul numit „Skywalker” s-a întors întreg acasă. Asta înseamnă că Blue Origin se apropie tot mai mult de momentul în care va putea transporta oameni în cosmos, ținta companiei pentru acest eveniment fiind începutul lui 2019. Și nu, deocamdată nu cunoaștem prețul unui bilet. Înainte să înceapă să vândă bilete, compania Blue Origin va face o serie de teste cu piloți la bord anul următor, potrivit spuselor fondatorului Jeff Bezos.

Nu este clar care va fi strategia Blue Origin pentru aceste teste însă până acum compania a fost foarte selectivă cu lansările, are doar 20 la activ. Racheta New Shepherd va aduce un zbor în cosmos de 11 minute la o altitudine de 100 de kilometri.

Articole Asemănătoare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.