Încă nu e prea târziu să-ți montezi o centrală termică pe gaz

Deși suntem în decembrie, încă nu avem parte de temperaturile specifice lunii. Și chiar dacă am avea, racordările la rețeaua de gaze naturale se pot face fără probleme. Nu e ca la termoficare, să existe o singură perioadă în an când ai putea să te legi la rețea. În ultimii ani, aceste centrale termice pe gaz au devenit din ce în ce mai populare și a să vă explic imediat de ce.

Majoritatea celor care locuiesc la casă și încă au clasicele sobe de teracotă pot confirma faptul că deși calitatea încălzirii pe timp de iarnă este foarte bună, deranjul este direct proporțional. Adică trebuie să cumperi lemne, să le spargi, să le duci în curte și să le chitești, apoi când vine vremea de făcut focul trebuie să cureți coșurile astfel încât să nu dai foc la casă.

Nu în ultimul rând, în fiecare dimineață trebuie să ai același ritual: să faci focul. Și peste zi, dacă ai pretenția să ai căldură constant, mai trebuie din când în când să mai bagi câte un lemn în sobă. Asta după ce scoți și arunci cenușa din ziua precedentă. Per total, se face și mizerie și cel mai aiurea lucru este lipsa de independență. Dacă pleci de acasă și nu are cine să întrețină focul se stinge și trebuie făcut seara din nou. E clar că nu vei avea căldură câteva ore bune până se încinge soba și așa mai departe. Cred că s-a înțeles ideea.

Ei bine, atunci când vine vorba despre centrale termice pe gaz lucrurile se schimbă. Nu e nevoie să-ți mai bați capul nici cu întreținerea aparatelor nici cu grija căldurii. Centralele termice merg non stop, încălzirea se face prin calorifere și chiar dacă investiția inițială este una destul de importantă, confortul care-l atrage după sine mai mult ca sigur merită fiecare leu.

De asemenea, fiind vorba despre o tehnologie nouă, despre centrale termice cu condensare, e foarte probabil ca și costurile combustibilului să fie mai mici decât în cazul sobelor în care se face focul constant, zilnic. Așadar, dacă încă nu ai apucat să montezi o astfel de centrală termică pe gaz dar te bate gândul, o poți face fără probleme și vei vedea că nu o să ai regrete.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.