Optimizare SEO pentru WordPress. De ce și mai ales cum?

Nu mai e nimic ciudat în ziua de azi să ai un blog. Suntem foarte conectați la internet și multora dintre noi ne place să ne exprimăm gândurile într-un fel sau altul către mase. Dacă Facebook este un mediu mai puțin controlabil, un blog găzduit la un host, adus la viață prin intermediul WordPress pare o soluție mult mai bună. În plus, fiind vorba despre un site propriu-zis, apare posibilitatea de a investi în optimizare SEO. Ce este optimizarea SEO? Ei bine, articolele postate pe blog pot fi alcătuite și setate în asemenea mod încât să apară cât mai sus în căutarea Google pe anumite cuvinte cheie, lucru ce-ți poate aduce ție mult mai multe vizite. Practic asta își dorește orice blogger, nu?

Cum poți face optimizare SEO pentru WordPress?

Dacă vrei să faci optimizare SEO pentru WordPress, ai două variante care se pot întrepătrunde.  Prima variantă, se referă la linkuri trimise de pe blogurile altora către blogul tău, din articolele altora către articolele tale. Procedeul se numește linkbuilding și este destul de important. Cu cât relevanța articolelor altora ce recomandă articolele tale este mai mare, cu atât vei urca în Google pe anumite cuvinte cheie. Cândva, se făceau acele secțiuni numite BLOGROLL sau se permiteau altor bloggeri să posteze un GUEST POST pe blogurile personale sau de nișă din care să-și trimită linkuri.

A doua modalitate pentru a optimiza SEO un blog WordPress este ON PAGE. Fiecare articol în parte poate fi setat și optimizat cât mai bine pentru anumite căutări. Cel mai important aspect se leagă evident de cuvintele cheie care trebuie alese, în funcție și de nișa blogului. Cu cât relevanța este mai mare, cu atât impactul în Google este mai puternic pentru acele cuvinte cheie. Pentru indexarea cât mai bună a articolelor, se mai recomandă optimizarea imaginilor astfel încât Google să știe despre ce este vorba în ele,  optimizarea Heading-urilor sau pe românește a subtitlurilor care trebuie introduse în text de la H2 în jos, H1 fiind considera de Google titlul și nu în ultimul rând, folosirea pluginurilor precum Yoast. Cam așa se face optimizarea SEO pentru blogurile WordPress.

Articole Asemănătoare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.