Ideea celor de la Tesla pentru primul camion electric și autonom

Marți, la fabrica din California, Tesla a prezentat un concept de cap tractor electric, model care ar putea revoluționa din temelii industria transporturilor. Desigur, mai e mult până departe cum bine spune o veche vorbă românească, însă e mai mult decât evident faptul că peste ceva timp vom avea camioane electrice și autonome. Evenimentul nu a primit atât de multă atenție pentru că a stat în umbra companiei SpaceX și a proiectului Hyperloop.

Marți noaptea, Elon Musk a apărut la Hawthorne, California, pentru a prezenta noul vehicul al companiei sale, Tesla. Este vorba despre un Class 8 Heavy Duty cu o autonomie de 500 de mile (800km). Au fost anunțate și capacități autonome deși în primă instanță acestea sunt doar semi-autonome (mașina va avea nevoie totuși de șofer).

Rămâne de văzut ce anume se va întâmpla cu acest proiect, încotro îl va duce Tesla și dacă acesta este într-adevăr startul producției la nivel mondial de camioanele electrice. Daimler a anunțat de asemenea în trecut faptul că dorește să producă un camion electric dar nu a venit cu nimic concret până acum. Trebuie să recunoaștem faptul că aceste proiecte sunt salutare în ideea în care poluarea din transporturi a depășit orice limită în ultimii 10 ani.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.