Arabia Saudită investește 1 miliard de dolari în Virgin Galactic

Arabia saudită investește 1 miliard de dolari în compania lui Richard Branson, Virgin Galactic dar și în programe promițătoare precum The Spaceship Company și Virgin Orbit. De asemenea, Arabia Saudită are de gând să investească alte 480 de milioane de dolari pe viitor în asemenea proiecte care vor dezvolta programul de turism spațial început de compania Virgin și vor lansa câțiva noi sateliți în cosmos. Aceste planuri fac parte dintr-o înțelegere anunțată astăzi, între Arabia Saudită și compania Virgin, semnând un Memorandum of Understanding (un angajament formal).

Scopul este acela de a scoate fonduri din Public Investment Fund al Arabiei Saudite , fond care este folosit în acest moment pentru investiții domestice dar și internaționale de către guvern. Oricum, înțelegerea dintre cele două mai așteaptă aprobarea și din partea Statelor Unite.

Deocamdată nu este clar care companie va primi miliardul de dolari, dar două dintre programele Virgin sunt în praguri cruciale de dezvoltare în acest moment. În Virgin Galactic, care este un program prin intermediul căruia oamenii vor putea vizita cosmosul, se fac teste cu avioane speciale. Virgin Galactic speră să înceapă testele în forță la finalul anului 2018.

Apoi mai este programul Virgin Orbit care dezvoltă un vehicul de lansare numit LauncherOne. Acest dispozitiv va putea să decoleze de pe aripa unui avion și să ducă în cosmos sateliți de mici dimensiuni. Primele rachete de test vor zbura la jumătatea anului 2018. În anunț a mai fost menționat faptul că investiția ar putea să ajute pe viitor în călătoriile pe distanțe lungi la care compania Virgin se gândește de multă vreme.

Este vorba despre trimiterea pasagerilor în diferite locații de pe Terra, îndepărtate, folosind rachete sub-orbitale. Ceva ce-și dorește și Elon Musk dacă ne aducem aminte.

Articole Asemănătoare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.