Următoarea rachetă de mari dimensiuni concepută de NASA va fi gata după 2020

Primul zbor al următoarei rachete de mari dimensiuni concepută de NASA, Space Launch System, nu va putea fi folosită înainte de iunie 2020, cu toate că în acest moment este programată pentru lansare în decembrie 2019. Se pare că există o întârziere de aproximativ un an pentru acest vehicul ce ar trebui să ducă astronauții în cosmos. Se pare că o lansare în iunie 2020 ar fi mult mai rezonabilă ținând cont de riscurile ce pot apărea în timpul producției.

Compania a afirmat destul de clar faptul că primul zbor al SLS, o misiune fără echipaj uman numită EM-1 va fi amânată. În aprilie, NASA a admis că trebuie amânată data lansării pentru că noiembrie 2018 nu este o dată fezabilă. Lansarea a fost amânată după un audit făcut de guvern în urma căruia s-a descoperit faptul că există multe dificultăți tehnice care ar face aproape imposibilă data inițială pentru lansare. Deși primul zbor al SLS este amânat un an, un test pentru capsula Orion a fost accelerat. Capsula Orion poate să transporte oameni iar NASA va insista serios în legătură cu sistemul de securitate care-i va proteja pe aceștia de dezastru în cazul în care lansarea eșuează.

Este vorba despre un sistem de abandonare a lansării ce constă într-o rachetă de mici dimensiuni care va îndepărta capsula Orion de SLS. În mod normal, acest sistem trebuia să fie testat după misiunea EM-1, însă NASA l-a programat în aprilie 2019. Oricum, nu este pentru prima dată când NASA umblă la lansarea SLS, la începutul acestui an, Donald Trump le-a cerut conducătorilor acestei instituții să spună clar dacă se poate folosi echipaj uman la prima misiune SLS.

Articole Asemănătoare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.