Google Adwords vs SEO! Ce e bun pentru mine?

Acum cateva luni am inceput sa devin brusc interesat de metodele prin care as putea sa imi promovez afacerea in online. Cu ajutorul consultatiilor oferite de specialistii agentiei de marketing digital E-advertising, am aflat ca am doua mari variante dintre care pot alege. Acestea sunt: procesul de optimizare SEO si serviciile de promovare Google Adwords.

Am aflat ca ambele pot sa fie la fel de importante daca sunt utilizate de profesionisti cu experienta in domeniu. Fara experienta necesara dobandita in derularea acestor tipuri de campanii se ajunge la munti de bani aruncati degeaba in mediul virtual. Daca las in seama unui profesionist una dintre aceste practici, voi sti dinainte suma de bani pe care doresc sa o investesc, fara pierderi nejustificate de bani. In acest fel rezultatele nu vor intarzia sa apara, ajutand considerabil la maximizarea profiturilor.

Mi-au spus printre altele ca, daca doresc sa ma bucur de rezultate imediate, ar trebui sa apelez la servicii de promovare Google Adwords. Inca din a doua zi de utilizare a serviciului oferit de Google ma voi putea bucura de rezultate care privesc cresterea vanzarilor de pe site. Rezultatele afisate de Google imi vor plasa continutul platit prin serviciul Google Adwords undeva in susul paginii, urmand a fi marcat corespunzator.

Pentru ca este o campanie de tip PPC, voi plati click-urile care au dus la accesarea paginii mele, nici mai mult, nici mai putin. In cazul in care click-urile aduc vanzari, sunt pe profit. De cele mai multe ori costurile nu sunt mari, depinde de cuvantul cheie folosit in fiecare caz. Daca este unul generic, dorit de cat mai multi utilizatori, ar trebui sa ma astept la costuri putin mai ridicate pentru a ma putea numara printre cei afisati in rezultatele platite.

Am aflat ca oricand se pot face calcule exacte care sa determine banii care trebuie investiti zilnic in campanie. Niciodata nu vor fi costuri suplimentare, decat daca doresc eu sa imi cresc vizitatorii pe site. Voi plati mai mult pentru ca rezultatul platit prin Adwords sa fie afisat de mai multe ori decat inainte de investitia suplimentara.

Am inteles de la acestia ca ar fi indicat sa incercam sa ne facem si un renume pe Internet, cu ajutorul unei campanii SEO. Mi-au spus ca rezultatele organice (adica cele afisate in mod normal de Google, fara a fi platite) creeaza un plus de imagine pentru viitori clienti. Acestia automat stiu ca pagina ta are ceva de aratat, daca a fost pusa chiar pe prima pagina de robotii Google, care sunt departe de a fi subiectivi.

E de indicat si in acest caz sa apelam la serviciile unui specialist SEO, pentru a eficientiza intregul proces. Fata de campaniile Adwords, procesul de optimizare SEO necesita mai mult timp pentru a putea fi implementat cu succes.

In cateva luni rezultatele nu intarzie sa apara, asta daca e sa vorbim de practicile White Hat SEO. Acestea respecta codul de etica si de deontologie (nescris!) de care orice specialist SEO profesionist tine cont cu sfintenie.

Daca nu esti atent pe cine angajezi, exista posibilitatea ca persoana respectiva sa apeleze la practici rele, precum Black Hat SEO. E posibil ca pentru un interval scurt de timp sa iti aduca clienti, dar vei vedea ca in timp nu vei scapa nepedepsit. Vei ajunge sa fii retrogradat de Google, adica chiar sa ajungi in ultima pagina a cautarilor afisate de acesta. O campanie SEO necesita mai mult. Tu decizi cati bani doresti sa investesti in acest proces. Bineinteles ca un pachet Premium va fi mai scump, dar si rezultele vor fi pe masura.

Este intr-adevar greu sa alegi dintre cele doua tehnici de promovare. Totusi daca te afli la inceput de drum si nu ai destui bani pe care sa ii poti investi, poti oricand apela la metoda PPC, implicit Google Adwords. Specialistii E-advertising te vor ghida pas cu pas in asa fel incat afacerea ta sa obtina pozitionari mai bune in Google, atat prin anunturi platite, cat si prin practici SEO ce vor creste natural rezultatele organice.

Articole Asemănătoare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.