Ideea lui Elon Musk pentru rachetele comerciale… Va fi pusă în practică sau nu?

BFR – Big Fucking Rocket Elon Musk este obsedat de ideea de a călători între oricare două puncte de pe Terra în mai puțin de 30 de minute. Fie că discutăm despre hyperloop sau o rachetă interplanetară, miliardarul este convins că nicio călătorie între două orașe de pe planetă nu ar trebui să dureze mai mult decât un episod din „The Big Bang Theory”. Oricum, frustrarea lui legată de mijloacele de transport moderne este de înțeles. La urma urmei, parcă ne-am blocat la aceste 4 metode de a călători (rutier, aerian, naval și feroviar) de aproape 100 de ani. De ce să nu vrem mai mult?

Ieri, la o conferință de presă, Elon Musk a schițat ideea de a folosi rachete drept o alternativă de transport. Este vorba despre BFR – Big Fucking Rocket – un concept de rachetă pus la cale de SpaceX, care va putea orbita în jurul planetei și care va putea ateriza în jurul marilor orașe din lume.

Deocamdată totul este la nivel de teorie, Elon Musk s-ar putea apuca de muncă în următoarele 6-9 luni. Din păcate, nu a pomenit nimic despre riscurile la care s-ar expune pasagerii care ar vrea să călătorească de la Shanghai la Paris sau în Dubai. SpaceX a reușit să aterizeze cu brio rachetele Falcon 9 în ultimul an dar au fost și câteva explozii.

Au fost mai multe succese decât eșecuri dar totuși, nu a murit nimeni până acum. O rachetă care s-ar putea să explodeze este inacceptabilă din punct de vedere comercial. E nevoie de sporirea gradului de siguranță astfel încât pasagerii să fie în regulă pe perioada cursei. De asemenea, trebuie luat în considerare și stresul la care este supus corpul uman atunci când iese în cosmos. Ar fi oare oamenii dispuși să-și pună corpurile la asemenea riscuri doar pentru a scurta o călătorie?

Articole Asemănătoare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.