3 motive să-ți montezi un scut metalic pe mașină

Deși am depășit perioada medievală în care un scut putea să-ți salveze viața la propriu, acest tip de obiect are corespondent și în epoca modernă, pentru mașinile noastre măcar. Scuturile pentru motor sunt la mare căutare într-o țară precum România și nu e de mirare de ce.

Drumurile pe care le avem sunt perfecte pentru autoturismele Off Road, nu pentru autoturisme normale, concepute pentru a rula pe asfalt.  Păi câți dintre noi nu am auzit de cazuri în care au exista defecțiuni din cauza faptului că s-a dat mai tare într-o groapă și s-a spart baia de ulei?

Acesta este doar unul dintre motivele pentru care ar trebui să-ți montezi un scut metalic auto pe mașină. Sunt mult mai rezistente decât cele din material plastic. Vom vedea în cele ce urmează și alte motive pentru care o asemenea investiție merită fiecare ban.scut metalic

3 motive să-ți montezi un scut metalic pe mașină

În al doilea rând, aceste scuturi metalice auto sunt foarte rezistente la uzură. Spre deosebire de cele din plastic, acestea țin foarte bine la diferitele tipuri de substanțe care mai cad de pe la motor, etc. De asemenea, scuturile metalice sunt foarte simplu de dat jos de pe mașină atunci când se repară câte ceva fără să fie deteriorate. Dacă ai nevoie de 2-3 intervenții la motor într-un an de zile și trebuie să dai jos un scut din plastic, mai mult ca sigur se va rupe ceva pe la el.

În al treilea rând, un scut motor din metal nu este atât de scump, investiția nu va fi una foarte mare. Cred că orice șofer care ține cât de cât la mașina lui și o întreține destul de bine ar trebui să facă rocada în cazul în care are un scut din plastic sau să pună direct din metal dacă mașina nu are deloc. Se întâmplă ca mașinile care vin importate din străinătate second hand să aibă lipsă acest element. Dacă producătorul a pus pe mașină așa ceva e clar că discutăm despre o piesă utilă, nu?

Articole Asemănătoare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.