Cum este sa traiesti intr-o casa din lemn

Daca ne uitam la trenduri,  in materie de constructie de case in stainatate, vom observa ca lemnul este in poll position. Sunt case realizate din panouri perfabricate care se imbina ca un lego  si sunt foarte bien izolate si creeaza structuri etanse. Romanii in schimb au fost mereu fani ai betoanelor si caramizilor. Insa casele din lemn sunt echilibrul intre confort si casa durabila, intre randament termic si rezistenta la actiuni precum cutremure. Cu alte cuvinte, casele din lemn prezinta numeroase avantaje, ce favorizeaza pe toata lumea.

Contrar a ceea ce unii cred, o casa din lemn nu este specifica doar zonei de munte sau a cabanelor, a caselor de vacanta. Pot fi foarte bine case construite intr-o zona urbana, case de locuit, pentru familii sau pentru oricine. Descoperim spre exemplu pe pagina Litarh.ro ca nu costurile sunt un punct de reper, deci o casa din lemn poate nu e mai ieftina la chizitie, dar e mai eficienta. Sa vedem si cum.

Casa eficienta termic

Lemnul este un bun izolator. Deci din acest punct de vedere, vei avea garantia faptului ca pe timp rece de iarna caldura se pastreaza in interior. De asemenea, pe timpul verii, racoarea este mentinuta. Confortul este implicit, desigur. Insa si pe termen lung sunt costuri reduse, daca temperaturile se pastreaza foarte bine.

Casele din lemn sunt rezistente si sigure

Interesul in momentul in care va decideti asupra constructiei de lemn este sa realizati ceva durabil. Casa de astazi poate fi si caminul de peste ani a generatiilor ce vin. Asa ca lemnul are si el o contributie din acest punct de vedere. Mai cu seama datorita elasticitatii sale naturale, in cazul unui cutremur, o casa din lemn inca rezista si nu se darama. Se comporta foarte bine chiar si in cazul unor cutremure mari.

Daca la aceasta poveste mai adaugam si faptul ca o casa din lemn este ecologica, atunci multumirea este si mai mare. In plus, se considera ca o casa din lemn este prin natura sa, a materialului de baza, o protectie in plus pentru umezeala, spre exemplu.

Mai mult decat atat, prin astfel de proprietati, lemnul face sa fie un bun izolator termic deci peretii nu trebuie sa fie neaparat foarte grosi. Fata de cazurile caselor din caramida, beton, acolo unde grosimea peretilor poate face ca incaperile sa fie mai mici, casele din lemn schimba situatia. Asadar, este si mai incapatoare pana la urma.

Concluzie

Avantaje sunt foarte multe, retineri tot mai putine. Este recomandat sa analizati situatia din perspectia diferentelor. Casele din lemn sunt deja competitive pe piata si se intelege de ce. Poate ca ar fi mai bine sa intelegeti avantajele acestea pana cand sa alegeti acelasi tipar de casa din caramida. Vremurile se schimba, tendintele la fel. Iar casele din lemn sunt o demonstratie clara a combinatiei dintre cele doua concepte: la vremuri noi, metode inspirate din trecut se adapteaza aspectelor curente de viata. Lemnul, ceea ce era o baza in trecut, a redevenit material vedeta in constructia de case.

Articole Asemănătoare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.