Cine a câștigat concursul Hyperloop Pod?

Hyperloop PodDuminică după amiază toate cele trei echipe care concurau în runda finală a celei de-a doua ediții SpaceX Hyperloop Pod Competition, erau încrezătoare  în propriile forțe. Evenimentul s-a desfășurat în Hawthorne, California. În momentul în care concursul s-a încheiat, Elon Musk nu s-a sfiit să declare drept câștigătoare pentru cea de-a doua ediție echipa din Munchen, care au reușit să facă o capsulă ce atinge viteza de 320 km/h.

Această echipă era favorită de când s-a dat startul competiției și s-a dovedit că a lor capsulă de 80 de kilograme, echipată cu un set de baterii eficiente, a fost cea mai bună idee. Este vorba despre echipa WARR de la Universitatea din Munchen. „Ce mai important lucru pentru noi a fost faptul că am dorit să concurăm. Competiția a fost un motiv întemeiat de a aduce la viață cea mai rapidă capsulă” spune Martin Riedel, un inginer de 24 de ani din echipa WARR.

Dar despre ce este vorba de fapt? Ce a adus câștigul acestei echipe? Care a fost scopul concursului? Ei bine, descrierea scurtă este o mașină electrică dar care în realitate arată mai mult a tren. „E un amestec dintre o mașină și un tren. Este un motor electric pe o roată care însă pivotează într-o parte și stă fixată în cealaltă parte” spune Riedel despre proiectul echipei sale.

Ca să ajungă la cea mai mare viteză, echipa WARR a redus la maximul greutatea din toate părțile. „Cu cât ai mai puțină greutate, cu atât poți să mergi mai tare așa că ne-am decis să construim întreg sistemul cu un minim de greutate. Bateriile sunt la dimensiunea minimă, frânele sunt minime  și restul capsulei este compactată la maxim” spune Riedel.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.