Proba Cassini s-a dezintegrat în atmosfera lui Saturn, după 20 de ani de călătorie

Proba Cassini s-a vaporizat. Aceasta a plonjat în atmosfera planetei Saturn în această dimineață. Ultimul semnal primit de NASA a fost la ora 7:55 AM ET. 13 ani au studiat cercetătorii planeta Saturn cu ajutorul acestei probe, după ce au așteptat 7 ani ca aceasta să ajungă la destinație. Așadar, după 20 de ani de funcționare continuă, proba și-a găsit sfârșitul și odihna în atmosfera planetei cu pricina. De asemenea, proba nu a studiat doar planeta Saturn în acești 20 de ani, a reușit să adune date importante și despre lunile sale, Enceladus și Titan, considerate locuri în care viața este posibilă.

Evident, NASA dorește să continue studiile celor două luni. De ce au ales cercetătorii NASA să dezintegreze proba în Saturn? Pentru că de pe lunile sale ar fi putut trimite microbi periculoși către Terra. Oricum, a fost un eveniment foarte emoționant din moment ce la acest proiect au lucrat zeci de oameni timp de zeci de ani. Lansată în 1997, Cassini a călătorit 7 ani pentru a parcurge cele 2.2 miliarde de mile până la planeta Saturn, petrecând mai bine de 10 ani în jurul ei și a lunilor sale, adunând informații la care NASA nu s-ar fi așteptat niciodată. poate că cea mai are descoperire a acestei probe este faptul că luna Enceladus are un ocean lichid sub crustă, unul care ar putea fi locuit. Descoperiri importante a adus Cassini și despre luna Titan, demonstrând faptul cp are lacuri și râuri de metan pe suprafață.

„A fost o misiune incredibilă, o echipă incredibilă. Acum voi anunța încheierea acestei misiuni” Spune Earl Maize, managerul de proiect al Cassini.

Articole Asemănătoare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.