Ce trebuie să faci ca să ajungi în TOP 100 antreprenori din România?

antreprenori E destul de ciudat să discutăm despre antreprenoriat în România, țara în care oamenii nu au locuri de muncă dar în care se trăiește de la foarte bine în sus la un anumit nivel. Avem foarte mulți antreprenori pe metrul pătrat care fac bani dar nimeni nu-ș explică de unde, pentru că de angajat nu angajează, afacerile lor nu sunt la vedere și așa mai departe. Nu toată lumea care se declară antreprenor este asemenea lui Gabriel Comănescu de exemplu, omul din spatele Grup Servicii Petroliere care a ajuns unul dintre cei mai bogați oameni din țară.

Cum a ajuns Gabriel Valentin Comănescu în TOP 100 antreprenori? Păi a început de jos și din timp. Afacerile lui se întind în negura anilor 90 când cumpăra sonde petroliere în Marea Neagră. Voi vă dați seama despre ce nivel discutăm aici? Cam ce business ar trebui să dețină un antreprenor ca să poată fi băgat prin topurile businessmagazin.ro sau ceva de genul? Astea-s afaceri dacă e să mă întrebați pe mine, cu combinațiile și tunurile care se dau acum cu banii statului de așa ziși „antreprenori” moderni din epoca IT-ului. Nu fraților, ca să ajungi printre cei mari și cei tari trebuie să ai un business stabil și vechi. Trebuie să ai mai ales un business transparent.

Citesc multe articole legate de antreprenoriat și de multe ori mă umflă râsul. De ce? Pentru că acest cuvânt a ajuns să fie folosit pentru orice chioșcar ce încearcă să vândă niște marfă de proastă calitate, într-un mod în care să fenteze pe toată lumea: și clientul și statul. Nu, aceștia nu sunt antreprenori, sunt niște măscărici. Un antreprenor adevărat nu va avea niciodată grija banilor dați la stat. El își plătește angajații care-i aduc banii și partea statului care întotdeauna e mai mică decât partea sa. Un antreprenor nu are în minte cum să fenteze pe nimeni, ci cum să-și ducă business-ul un pas mai departe. Exact ca acest Gabriel Comănescu GSP, care a făcut istorie în România ultimilor 20 de ani. Voi ce părere aveți despre antreprenorii români în general?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.