Un nou laser SETI caută finanțare, pe lângă viață extraterestră

Institutul SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence) din Mountain View, California a lansat detaliile unui efort numit “Laser SETI: First-Ever All-Sky All-the-Time Search”. A fost lansat așadar un proiect de crowdfunding pe Indiegogo prin intermediul căreia institutul dorește să strângă suma de 100.000 de dolari până pe data de 18 august. Banii se vor duce către camere astronomice, lentile și alte obiecte necesare grupului de cercetători.

„Universul este vast. Are de asemenea 14 miliarde de ani vechime așa că e greu de imaginat că suntem singuri aici. Deocamdată eforturile noastre de a găsi extratereștrii au eșuat. Acum, avem șansa de a fi parte a tehnologiei care schimbă soarta programului SETI pentru totdeauna” spune CEO SETI, Bill Diamond. În ultimii 50 de ani, deși nimeni nu știe sigur dacă extratereștrii sunt înarmați cu transmițătoare radio sau cu lasere de mare capacitate, astronomii care se ocupă de SETI au presupus că aceștia sunt acolo.

„Dar acest lucru s-ar putea să nu fie ok. E posibil ca aceste ființe să fi venit demult peste noi și să ne fi eliminat dacă semnalele noastre ar fi ajuns la ele. Dacă ar fi situate foarte departe de noi la 100 de ani lumină, e posibil ca semnalele noastre să nu fi ajuns încă la ei” spune Bill.

Laser SETI este primul experiment acordă credit acestei teorii pentru că este proiectat să găsească un semnal scurt care nu stă pornit mereu – poate să detecteze o rază laser de dimensiunea unei microsecunde, și una care s-ar putea să nu se mai repete timp de zile, săptămâni, sau chiar mai mult.

Articole Asemănătoare

Leave a Reply