SpaceX aterizează încă o dată racheta Falcon 9 pe teren solid

SpaceX a aterizat încă o dată racheta Falcon 9 după ce a trimis în cosmos o capsulă Dragon. Aceasta a decolat de la Cape Canaveral, Florida la ora 12:31 PM ET cu direcția Stația Spațială Internațională. La 8 minute după lansare, corpul rachetei a aterizat pe coasta Floridei. Este cea de-a 14-a aterizare de succes a celor de la SpaceX și cea de-a 6 oară pentru racheta Falcon 9 când a aterizat pe sol.

De fapt, SpaceX nu a pierdut nicio rachetă când a aterizat pe sol. Tot ce a pierdut a pierdut pe ocean, când s-a încercat aterizarea pe niște nave de tip dronă. Lansarea de astăzi a fost prima după o lună de pauză. Această pauză a avut loc din cauza închiderii temporare a terminalului Eastern Range – locul de pe Coasta de Est care suportă lansarea de rachete. Locațiile de la Cape Canaveral au intrat în revizii luna trecută așa că cei de la SpaceX nu au avut de unde să mai lanseze rachetele.

Falcon 9 a transportat astăzi o capsulă Dragon în greutate de 2.9 tone, provizii și noi aparate pentru experimentele de pe Stația Spațială Internațională. Capsula va petrece pe orbită undeva la 2 zile înainte să se conecteze la SSI. Joi este programată deschiderea capsulei de către astronauți. Deși este prima lansare SpaceX după o bună perioadă de timp, este cea de-a 11-a de anul acesta. Iată că în primele 8 luni SpaceX a reușit să lanseze de 3 ori mai multe rachete decât anul trecut. Compania a promis că va mări dramatic cadența lansărilor și la cum decurg lucrurile, s-ar putea să reușească.

Articole Asemănătoare

Leave a Reply