DJI adaugă modul OFFLINE pentru zborurile incognito

Plănuiești o misiune secretă cu drona? Cei de la DJI te vor ajuta să fii cât mai dificil de recunoscut. Producătorul de drone dezvoltă un mod numit „local data” care oprește traficul de net venit din aplicațiile proprii. Acest mod offline va oferi mai multă siguranță pentru datele filmate atât pentru clienți guvernamentali cât și pentru clienții persoane juridice. Cei de la DJI spun că această funcție va deveni disponibilă în următoarele săptămâni.

„Punem la punct un mod care se adresează în special persoanelor juridice, inclusiv ONG-urilor care folosesc tehnologia DJI pentru a performa operațiuni sensibile în întreaga lume. DJI are de gând să ofere protecție pentru intimitatea clienților adică pentru fotografii, clipuri video  și jurnale de zbor. Acest local mode va oferi siguranță pentru clienții care au nevoie de măsuri stricte de securitate” spune vice președintele DJI, Brendan Schulman într-o declarație.

DJI a explicat faptul că aplicația prin care se controlează drona comunică de obicei pe internet pentru a se asigura că dronele au la dispozițiile informațiile corecte legate de hartă. Când un pilot va folosi acest nou mod local, aplicația va înceta să mai trimită sau să primească informații de pe internet. Acest lucru înseamnă evident că aplicația nu va actualiza harta și nu va informa piloții referitor la noile restricții de zbor. Drept rezultat, cei de la DJI au informat că acest mod ar putea avea un impact negativ asupra performanței zborului. În schimb, piloții primesc un nivel sporit de securitate pentru zborurile „sensibile” precum cele care studiază infrastructura critică, secrete comerciale, funcții guvernamentale sau operațiuni similare.

Într-o declarație, Jan Gasparic, responsabil cu parteneriatele Enterprise, a afirmat că DJI trebuie să ofere soluții și pentru clienți comerciali, pentru guvern și pentru sectoarele educaționale.

Articole Asemănătoare

Leave a Reply