Descoperirea vieții extraterestre va fi un proces de lungă durată

Ar fi simplu de determinat dacă sursa unui semnal radio misterios ar veni de la niște extratereștrii? Probabil că nu. Un nou studiu scoate în evidență faptul că descoperirea vieții extraterestre va fi posibilă prin prisma unui proces calculat și de lungă durată, nu va fi o descoperire venită așa, din senin. Lucrarea publicată în Space Policy aparține lui Milan Cirkovic, un cercetător asociat al Observatorului Astronomic din Belgrad  și astrofiician al Universității Novi Sad din Serbia și Muntenegru. Acesta scoate în evidență faptul că descoperirile importante în materie de știință pe care umanitatea le-a suportat până acum nu au fost chiar așa de întâmplătoare cum am crede.

Cirkovic a trimis un e-mail către SETI, comunitatea implicată în cercetarea vieții extraterestre și le-a spus că descoperirile pe care aceștia le așteaptă vor apărea mai degrabă după o lungă perioadă de așteptare. E posibil să treacă zeci de ani până când SETI să analizeze toate posibilitățile unui semnal de a proveni de la o sursă extraterestră.

„Am încercat să scot în evidență faptul că atât istoria științei cât și logica alături de bunul simț sugerează – la un nivel descriptiv – faptul că acest contact va fi un proces de lungă durată, probabil mult peste scara temporală a anilor și deceniilor” spune Cirkovic care nu a scos în evidență modul în care contactul cu o civilizație extraterestră va avea loc ci doar că va fi nevoie de timp îndelungat și observații amănunțite. Să luăm de exemplu steaua Tabby ca sclipește într-un mod anormal. Unii spun că ar fi vorba despre o mega structură extraterestră, alții spun că de vină sunt cometele.

„Sunt necesare mai multe date, în ceea ce privește interpretarea semnalului. De exemplu, prezența numerelor prime 3.5.7.11 este obligatorie în identificarea vieții.” Continuă Cirkovic

Articole Asemănătoare

Leave a Reply