Cum să ai grijă de electronicele foarte vechi

Cei care dețin electronice foarte vechi mai mult ca sigur vor fi interesați de acest articol mai ales dacă au de gând să pună la păstrare în condiții optime echipamentele pe care le-au adunat. Sunt multe lucruri de luat în calcul, de la condițiile climatice până la gândaci și alte vietăți ce pot distruge componentele interne ale aparatelor electronice. Să vedem așadar ce ai de făcut dacă ai de gând să pui la păstrare electronicele foarte vechi pe care le-ai adunat de-a lungul timpului.

Cum să ai grijă de electronicele foarte vechi

  1. Elimină bateriile. Orice fel de baterie trebuie să dispară din peisaj pentru că după o perioadă îndelungată, acestea încep să curgă și să cauzeze coroziune circuitelor integrate.
  2. Evită lumina UV. Plasticul în sine este destul de durabil pe termen mediu și lung dar dacă-l lași în soare o să observi că se decolorează. Suprafața este afectată chimic de razele UV și veți observa că nu mai există acea duritate specifică plasticului de calitate.
  3. Schimbă sau elimină condensatorii. Ca și bateriile, condensatorii sunt una dintre cauzele pentru care ne trezim cu circuitele defecte după un timp. Condensatorii se vor sparge după un timp și lichidul se va scurge pe plăci. Poți să-i elimini complet pentru mai multă siguranță.
  4. Evită praful, umiditatea și căldura. Umiditatea este dușmanul Nr. 1 al electronicelor așa că asigură-te că depozitezi aparatele într-un loc cât mai ferit. De asemenea, acel loc nu trebuie să fie nici foarte călduros pentru că plasticul se contractă la diferențele de temperatură.
  5. Sigilează golurile în carcasă. De ce? E destul de simplu. Insectele și animalele de mici dimensiuni (șoarecii) vor găsi o cale de a intra înăuntru și e clar că dispozitivele electronice vor avea de suferit. Astupă tot ce-i gaură indiferent de dimensiune ca să nu ai probleme.

Articole Asemănătoare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.