Compania privată Vector a dus la bun sfârșit a doua testare pentru o micro rachetă destul de interesantă

Vector – o companie privată cu sediul în Tucson, Arizona care se ocupă cu trimis rachete în cosmos tocmai a finalizat o a doua testare pentru o serie de rachete de mici dimensiuni. Este vorba despre rachete cu o dimensiune de maxim 12 metri, testate astăzi încă o dată din portul spațial din Georgia.

Racheta se numește Vector-R și chiar dacă nu a ajuns pe orbită, testarea duce un pas mai departe țelul companiei, acela de a putea trimite sateliți pe orbită în anul 2018. Acesta este al doilea model de rachetă cu care compania Vector speră să înceapă să lanseze sateliți pe orbită și poate transporta încărcături de maxim 66 de kilograme. Cealaltă rachetă, Vector-H, aflată de asemenea sub dezvoltare, este ceva mai mare dar poate transporta încărcături mult mai mari, de până la 158 de kilograme. Îndată ce testarea va ajunge la final, cei de la Vector speră să lanseze sute de sateliți cu ajutorul celor două rachete în primul an de zile.

„Nu vom fi acei băieți care vor aduce inovație în acest domeniu. Sperăm să reușim să punem la punct cele două vehicule și să le mulgem cât putem de mult. Vom construi aceleași rachete din nou și din nou, vom fi un fel de McDonald’s în industria rachetelor” spune Jim Cantrell, CEO și co-fondator al companiei Vector.

Se pare că această companie are oamenii potriviți și resursele financiare necesare pentru a-și duce la bun sfârșit țelul. Formată anul trecut, compania Vector a reușit să adune foarte mult personal tehnic cu experiență în construcția de rachete. De fapt, fondatorul Cantrell este membru al echipei care a pus bazele companiei SpaceX în trecut, iar acum lucrează cu o echipă de ingineri din care fac parte oameni ce au activat pentru Boeing, Virgin Galactic și multe altele.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.