Autoclavul – dispozitivul ideal pentru sterilizarea echipamentelor

Toti cei care lucreaza in medii in care igiena reprezinta intotdeauna o cerinta obligatorie pentru functionare, stiu la ce foloseste un autoclav si care este rolul acestuia in pastrarea diverselor instrumente si echipamente sterile. In cadrul acestuia sunt create conditii specifice, precum si un abur care actioneaza sub inalta presiune pentru a decontamina si steriliza diverse ustensile.

Care este modul in care functioneaza un autoclav?

Obtinerea unor performante sporite in cadrul laboratoarelor depinde intr-o foarte mare masura de eficienta pe care o au instrumentele si ustensilele utilizate. Astfel, atunci cand acestea nu sunt curatate si sterilizate corespunzator, sansele de a fi contaminate sunt destul de crescute. Acesta este unul dintre motivele pentru care prezenta unui autoclav in cadrul acestor spatii este obligatorie.

Care este motivul pentru care autoclavul este o alternativa mai buna decat celelalte solutii existente pe piata? Ei bine, spre deosebire de celelalte variante, cu autoclavul lucrurile se desfasoara mult mai eficient, atat ca efort, dar si ca timp.

Un aparat profesional are nevoie de un program de 3 minute pentru a steriliza cu aburi ustensilele, folosind in acest sens o temperatura de 134 grade Celsius. In schimb, cei care inca recurg la alte metode petrec chiar si pana la 2 ore pentru decontaminare, iar rezultatele nu sunt complet sigure.

Ce se poate steriliza cu autoclavul? Care sunt domeniile in care acesta se dovedeste extrem de util?

Atunci cand vine vorba despre enumerarea ustensilelor pe care le putem steriliza cu un autoclav, vom obtine o lista destul de ampla. In special, acest aparat se adreseaza ustensilelor folosite in cadrul unui laborator, in special sticlariei.

In ceea ce priveste aria de utilizare a autoclavelor, aceasta este un foarte extinsa, incepand de la sectorul medical, cel al industriei chimice si pana la micologie, microbiologie, protezare, cosmetica, stomatologie, tatuaje, etc.

Care este furnizorul cel mai bun pentru achizitionarea unui autoclav profesional?

Cu toate ca piata este una diversificata, putini furnizori reusesc sa faca fata cerintelor legate de performanta, pe care le au clientii. Precisa.ro este unul dintre acestia si se remarca prin aparatura de laborator, autoclave, reactivi si consumabile de inalta calitate, produse pe care le ofera si la cele mai bune preturi.

Iti poti da seama ca ai facut alegerea potrivita in primul rand atunci cand alegi un distribuitor care se afla in colaborare cu branduri de renume. Nu oricine iti pune la dispozitie autoclave iti ofera si garantia calitatii, iar aceasta ar trebui sa fie principala ta preocupare atunci cand doresti sa investesti intr-o astfel de aparatura.

Pentru ca punerea in functiune  a autoclavului poate ridica probleme celor care nu au mai avut de-a face cu astfel de echipamente, reprezentantii din spatele site-ului precisa.ro iti pun la dispozitie asistenta tehnica necesara. Atunci cand apar diverse probleme in exploatarea dispozitivului, utilizatorii au nevoie de ajutor. Ei bine, daca raspunsurile de care au nevoie nu sunt identificate in cadrul cartilor tehnice, ajutorul unui expert este esential.

Garantia este un alt aspect pe care trebuie sa il ai in vedere cand achizitionezi un astfel de echipament. De aceea, iti recomand cu drag produsele oferite pe site-ul precisa.ro, recunoscute pentru calitatea si fiabilitatea prezentata, alaturi de un raport calitate – pret excelent.

Articole Asemănătoare

Leave a Reply