Cipurile Intel Gemini Lake aduc cu 15% mai multă performanță

Dacă vei cumpăra astăzi un desktop ieftin, sunt șanse mari să găsești pe placa de bază un cip Intel Apollo Lake, Pentium sau Celeron. Aceste cipuri sunt suficient de puternice pentru munca de birou, navigare pe net și dacă sunt puse în laptopuri, sporesc durata de viață a bateriei.

Generația de cipuri ce urmează după Apollo Lake se numește Gemini Lake iar detalii la ce anume ar trebui să așteptăm de la noua generație au început să apară prin presă.

Iată chiar și o diagramă cu componentele cipului.

Vestea cea bună este că aceste cipuri pe 14 NM oferă un boost de performanță de 10-15% în plus față de Apollo Lake și că au 4 MB Cache, de 2 ori mai mult decât seria precedentă. De asemenea Gemini Lake suportă procesoare cu 4 nuclee. Cât despre RAM, 2400 MHz DDR4 este prevăzut, HDMI 2.0, DisplayPort 1.2a, eDP 1.4, eMMC 5.1 și un controller wireless integrat.

Interfața SATA 3 va fi de la sine înțeles, USB 3, PCIe, vor fi prezente.

Cât despre grafică, ca și Apollo Lake, noile cipuri vor veni cu un GPU Gen9LP ce conține 18 unități de execuție (HD Graphics 505). Intel se așteptă să lanseze procesoare Pentium și Celeron pe Gemini Lake undeva pe la finalul anului 2017. Asta înseamnă că în momentul în care un consumator va cumpăra un PC de 1000 de lei, va primi cu 10-15% mai multă performanță decât ar primi acum, când cipurile Apollo Lake sunt în vogă.

Articole Asemănătoare

Leave a Reply