O clădire a celor de la SpaceX a luat foc în Florida, SUA

O clădire ce aparține SpaceX, aflată pe coasta Floridei a luat foc în acest weekend, însă pompierii au reușit să stingă flăcările la timp, înainte să existe pagube materiale însemnate. Duminică dimineață, în data de 16 iulie, a existat un apel de urgență 911 în care cineva anunța un acoperiș în flăcări în Port Canaveral, acoperiș ce aparținea clădirii în care celebra companie SpaceX construiește și întreține rachetele Falcon 9 pe care le refolosește cu brio de vreo doi ani.

„Faptul că acea clădire a fost una foarte înaltă, alături de dificultatea cu care am putut ajunge la ea au transformat această misiune într-una destul de dificilă.” Se anunță într-un reportaj al WESH 2. Pompierii au fost nevoiți să urce pe acoperișul înalt de 23 de metri pe scară. Unul dintre pompierii care au intervenit au fost afectați de căldură și a fost dus la spital pentru a i se acorda îngrijiri medicale. În afară de acesta, nu s-au mai raportat alte probleme, nimeni nu a fost rănit.

Pompierii au fost nevoiți să rămână la fața locului câteva ore pentru a se asigura că focul a fost stins complet și că pericolul de reizbucnire a dispărut. Într-o declarație acordată celor de la WESH 2, purtătorul de cuvânt aș SpaceX a descris acest incendiu drept unul „minor” și a mulțumit pompierilor din Canaveral pentru că și-au făcut apariția atât de rapid. Probabil că aceasta a fost și cauza pentru care incendiul și-a păstrat stadiul de „minor”, pentru că s-a intervenit la timp.

„Nu a existat nici un fel de pagubă pentru echipamentele SpaceX în urma acestui incendiu. Cauza pentru care flăcările au izbucnit este încă sub investigare” spune purtătorul de cuvânt SpaceX.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.