Ai probleme cu hidroforul? Iata ce solutii ai

Pentru a avea presiune la apa, indiferent ca este vorba despre robinetul din bucatarie, din baie sau cel din gradina, trebuie sa detinem si un hidrofor pe masura. Este vorba despre acel dispozitiv constituit dintr-un vas si mult cunoscuta pompa, care deseori produce un zgomot destul de greu de neobservat. De altfel, in privinta acestui ultim aspect, ar trebui sa stim deja ca locul de instalare a hidroforului este intr-o camera tehnica si nicicum in apropierea camerelor in care ne petrecem cea mai mare parte a timpului.

Un hidrofor eficient va porni atunci cand presiunea din circuitele de instalatie va scadea sub valoarea setata de utilizator. Atunci este introdusa apa in instalatie prin cadrul vasului, pana aceasta atinge o anumita presiune.

Probleme cu hidroforul? Ce poti sa faci?

Este vorba despre un echipament util, fara de care treburile in gospodarie nu ar mai fi rezolvate cu aceeasi usurinta. Cei care locuiesc la casa cunosc prea bine aspectele legate de buna functionare a unui hidrofor si stiu cat de dificil poate deveni totul atunci cand, din cauza unor probleme, dispozitivul nu mai poate oferi randamentul optim.

Problemele pe care le poate prezenta acesta sunt multiple si pot fi cauzate de calitatea scazuta a pieselor ce compun hidroforul sau de utilizarea inadecvata. Indiferent de motiv, trebuie sa stii daca mai poti face ceva pentru a repara echipamentul sau te afli in situatia in care trebuie sa faci cumperi unul nou.

Atunci cand problema consta intr-o piesa defecta, ce se poate inlocui, lucrurile nu sunt atat de grave. Spre exemplu daca trebuie sa inlocuiesti vasul dispozitivului, poti sa accesezi pagina shop-einstal.ro. Uite aici am vazut multe modele de vase pentru hidrofor si poate ca unul dintre acestea va fi potrivit si pentru al tau. De altfel, preturile sunt destul de accesibile, deci nu trebuie sa iti faci griji in aceasta privinta.

Cand nu mai poti face insa nimic in privinta acestuia, cel mai bine este sa consulti piata si sa optezi pentru unul nou. Ai grija sa te orientezi dupa un hidrofor de calitate, pentru ca in cativa ani sa nu fii nevoit sa il schimbi iar.

Cum iti poti da seama daca cel pe care il ai functioneaza corect? Ei bine, este necesar sa te ghidezi dupa perioadele de porniri – opriri. Unul bun este cel care functioneaza indelung atunci cand porneste pompa. In cazul in care observi ca perioada de functionare este una scurta, cu porniri si opriri repetate, este clar ca ceva e-n neregula.

Desigur, nu inseamna neaparat ca s-a defectat, dar semnaleaza o problema. Este vorba despre instalarea unei perne de aer in vasul aparatului, fapt ce favorizeaza pierderea de presiune. Cum remediezi defectiunea? Este necesara refacerea presiunii in perna de aer. Astfel, dupa ce scoti hidroforul din priza, trebuie sa inchidem si robinetul de intrare, urmand sa pornim apa din casa pentru a goli instalatia.

Apoi, urmeaza inchiderea circuitului de la pompa. Daca vom privi in lateralului vasului de la hidrofor, vom observa un capacel care are in spate un ventil. Ei bine, trebuie sa te folosesti de un hidrofor sau de o pompa de umflat roti pentru a creste presiunea la 1.6 atmosfere. In final, ramane sa reconectezi aparatul la priza, sa deschizi circuitele si sa vezi daca acum lucrurile functioneaza corespunzator.

Poti sa ai in vedere aceste aspecte pentru a remedia pe cont propriu problema. Daca esti de parere ca nu te descurci, solicita ajutorul cuiva in cunostinta de cauza. Pentru inlocuirea completa a hidroforului poti sa accesezi pagina shop-einstal.ro. Aici beneficiezi de un raport optim intre pret si calitate.

 

 

 

Articole Asemănătoare

Leave a Reply