Animație 3D mai mult decât interesantă a celor de la NASA pentru Pluto și luna Charon

În urmă cu 2 ani, pe 14 iulie 2015, sonda New Horizons a celor de la NASA pleca către Pluto, intrând în istorie drept prima sondă trimisă vreodată către acea planetă. Proba s-a apropiat la 7550 de mile de mica planetă și a reușit să-i facă niște poze destul de interesante. De asemenea, sonda s-a ocupat și de lunile ciudate ale acestei planete. Acum, New Horizons a trecut de Pluto și se îndreaptă către un alt obiect cosmic aflat la marginea sistemului solar.  Poți să retrăiești și tu survolările făcute de această sondă planetei Pluto prin intermediul acestor animații, animații ce scot în evidență terenul unic al planetei.

Membri misiunii New Horizons au pus la cale aceste animații folosind datele de la bordul sondei, reușind să reconstituie elevațiile planetei Pluto. Clipul începe undeva la sud de Sputnik Planitia – întinderile uriașe de nitrogen înghețat și continuă cu diverși munți, cratere și peisaje fracturate. Elevațiile au fost exagerate puțin, pentru a demonstra cât de dinamică este geografia planetei.

De asemenea, nu doar planeta Pluto a primit o vizită cu această ocazie, New Horizons a luat în atenție și pe Charon, cea mai mare lună a acestei planete. Ca dimensiune, are cam jumătate din Pluto și este destul de ciudat cum s-a format, cum a ajuns să aibă munți și cratere și un punct roșu uriaș pe suprafață. Aceste clipuri oferă o privire de-aproape a unor lumi pe care le-am vizitat în urmă cu 2 ani. Așadar, în cazul în care devii nostalgic și te gândești la vara lui 2015, aceste clipuri te vor face să retrăiești bucuria explorării planetei Pluto încă o dată.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.