Vycle înlocuiește lifturile și scările

Nu mulți sunt cei care adoră scările iar lifturile sunt scumpe și ocupă o grămadă de spațiu. Astfel, Elena Larriba , o studentă care a terminat London Royal College of Art a pus la cale Vycle.

Vycle nu este altceva decât o combinație între o bicicletă și un lift. Așa cum arată clipul de mai jos, persoana stă pe Vycle ca pe orice bicicletă și începe să pedaleze. În loc să se deplaseze înainte, se deplasează pe verticală. Vrei să cobori? Pedalează în sensul invers doar…

Așa cum explică și Dezeen, Vycle funcționează pe bază de contragreutăți ceea ce înseamnă că utilizatorul nu trebuie să facă nimic altceva decât să pedaleze  pentru a-și ridica propria greutate. Există o serie de avantaje pe care un asemenea sistem le are în fața unui lift tradițional. De exemplu, ocupă mai puțin spațiu și este mult mai ieftin din cauza faptului că este un sistem manual care se bazează doar pe greutăți și cabluri. Este de asemenea și sănătos pentru că implică ciclismul, însă e mult mai comod față de urcatul treptelor. Și, de asemenea, funcționează fără curent electric.

Pe lângă economisirea spațiului, reducerea costurilor și promovarea unei activități fizice sănătoase pentru organism, Larriba crede că Vycle va ajuta la reintroducerea simțului de comunitate. De asemenea, aceasta crede că ar fi foarte util în cazul construcțiilor de noi clădiri ajutând muncitorii să călătorească eficient între structuri.

În acest moment, Vycle așteaptă obținerea patentului și chiar dacă cel puțin momentan, nu va înlocui nici un lift sau scară rulantă, văd acest concept ca fiind implementat drept a treia opțiune. Sunt multe lucruri care trebuie luate în calcul aici inclusiv factorul de siguranță.

Articole Asemănătoare

Leave a Reply