FCC acordă permisiunea OneWeb pentru a lansa 700 de sateliți

Ajit Pai, directorul FCC a lansat recent o declarație prin care anunță faptul că a permis celor de la OneWeb să lanseze în cosmos o rețea de sateliți pentru internet. OneWeb, care în mare parte aparține lui Richard Branson, oferă servicii de internet broadband prin satelit încă din anii 2000, când a achiziționat grupul de sateliți deținuți de SkyBridge.

OneWeb are de gând să lanseze o constelație de 720 de sateliți în orbita inferioară a pământului (sateliți geo-staționari) prin intermediul cărora să ofere internet de mare viteză la nivel global. Scopul companiei are implicații mult mai mari, ar putea furniza internet în zonele rurale sau greu accesibile. În plus, OneWeb  a promis că va conecta la internet fiecare școală rămasă încă neconectată până în anul 2022. Alte companii au planuri asemănătoare însă, inclusiv Boeing, ViaSat, Telesat, chiar și Elon Musk prin intermediul SpaceX, companie care trebuie să se întâlnească de asemenea cu cei de la FCC săptămâna aceasta. Tom Sullivan, șef al FCC – Biroul Internațional spune că în acest moment, se află în aprobare la biroul lui proiecte ce conțin între 2 și 4000 de sateliți fiecare.

Potrivit OneWeb, compania va lansa primii 10 sateliți în prima parte a anului 2018, sateliți pe care se vor face diferite teste. Se așteaptă ca până la începutul lui 2019, toți cei 720 de sateliți să fie pe orbită. În timp ce semnătura lui Pai acordă permisiunea lansării, este doar primul pas în acest proiect pentru OneWeb. Comisarul FCC Michael O’Rielly a afirmat că acest gen de sisteme au făcut de-a lungul timpului numai probleme, inclusiv interferențe cu alți sateliți, așa că aceste proiecte trebuie supravegheate cu mare atenție.

Articole Asemănătoare

Leave a Reply